Hlavní obsah

Kapitán Tottenhamu napadl spoluhráče. Mourinho se nezlobil

Aktualizováno

Neobvyklá scéna! Brankář a kapitán fotbalistů Tottenhamu Hugo Lloris neudržel nervy na uzdě a hodně svižně pospíchal po závěrečném hvizdu prvního poločasu utkání anglické ligy s Evertonem za spoluhráčem Sonem. Divoce se na něj sápal. Že zůstalo jen u jednoho šťouchnutí, je zásluhou spoluhráčů, kteří naštvaného francouzského gólmana i jeho korejského protějška včas zachytili. To vše paradoxně v době, kdy tým vedl 1:0. Po zápase, kdy už se skóre nezměnilo, bylo vše jinak, oba se radostně objímali.

Foto: Richard Heathcote, Reuters

Slavný fotbalový kouč José Mourinho.

Článek
Fotogalerie

Co se vlastně přihodilo? Co rozohnilo brankáře? To jsou věci, které patří do šatny, shodnou se asi všichni zasvěcení. Málokdy se rozebírají na veřejnosti. Llorisovi se ale zjevně hodně nelíbil Sonův výkon.

„Pokud chcete někoho obviňovat, tak můžete mě," překvapil po boji trenér Jose Mourinho, když přišla řeč na choulostivé téma.

Samozřejmě, že konkrétního neodhalil nic, avšak alespoň naznačil příčiny sporu mezi hráči. Ty se podle něj zrodily už v minulém zápase, kdy jeho tým prohrál 1:3 v Sheffieldu. „Byl jsem pak vůči svým chlapcům kritický. Nebyli sami o sobě dost nároční. Požádal jsem je, aby byli navzájem tvrdší," líčil Mourinho, který právě výhrou nad Evertonem jako pátý kouč v historii Premier League dosáhl na hranici 200 vítězství.

"Patří to do šatny, ale byl jsem naštvaný. Je to součást fotbalu," podotkl k incidentu Lloris stroze. Zato kouč pokračoval obšírněji. „Son je úžasný. Každý ho má rád, ale kapitán mu jen řekl, že musí víc makat a dát týmu více."

Takovéto situace podle Mourinha týmu pomáhají. „Je to něco, co mužstvo potřebuje k tomu, aby vyrostlo," dodal.

Reklama

Související témata: