Hlavní obsah

Žádná Barcelona, ale Chelsea je nejlepší v Evropě, míní Ballack

Není divu, že se v těchto chvílích všechno točí kolem fotbalistů Barcelony. Vždyť Katalánci ve středu dokázali porazit ve finále Ligy mistrů Manchester United a potřetí získat trofej v nejlepší klubové soutěži světa. Šampióni Španělska navíc utnuli Rudým ďáblům sérii 25 zápasů bez prohry. Ne všichni se s tím už dokázali smířit. Třeba záložník Michael Ballack, jehož Chelsea byla v semifinále Champions League velmi blízko vyřazení Barcelony.

Článek

Svěřenci Guuse Hiddinka dokázali v semifinále Ligy mistrů po 180 minut umlčet ofenzivní hvězdy Barcelony typu Eto´o, Messi, Henry. Až nastavení na Stamford Bridge a gól Iniesty znamenaly konec pro Petra Čecha a spol. v nejprestižnější klubové soutěži světa. Možná tato vyrovnaná partie stojí za vyjádřením záložníka Blues Michaela Ballacka, jenž bez ostychu tvrdí, že právě jeho celek měl dosednout na trůn Ligy mistrů.

„Sezónu jsme odehráli dobře a mnohokrát jsme předváděli skvělé výkony, zvlášť v Champions League. Myslím, že jsme v této soutěži byli jedni z nejlepších, ne-li úplně nejlepším týmem,“ nechal se slyšet pro deník Daily Mail Ballack. Toho v sobotu s Chelsea čeká finále FA Cupu proti Evertonu. „V Lize mistrů jsme se ale do finále nedostali, a tak máme teď poslední příležitost něco vyhrát,“ dodal.

Vítěz? Spíš věčný smolař

O Ballackovi se nyní více než o hráči s velkými úspěchy mluví o velkém smolaři. Německý reprezentant doposud neuspěl ve svých dvou finálových zápasech v Lize mistrů, na EURO 2008 se na jeho hrudi namísto zlaté blýskala stříbrná medaile a v prohraném finále mistrovství světa 2002 byl talentovaný středopolař distancovaný. Před dvěma lety, kdy Chelsea ve finále FA Cupu porazila Manchester United, byl dvaatřicetiletý hráč mimo hru vinou zranění.

„Takové věci se stávají a ovlivnit se nedají. Je to prostě smůla,“ poznamenal Ballack. „I když s týmem prožíváte šťastné chvíle, občas přijdou i zklamání. Od finále FA Cupu v roce 2007 se tyto pocity změnily a já nyní vím, že jsem sehrál důležitou roli v cestě do tehdejšího finálového souboje s Manchesterem. I když jsem se v zápase na hřiště nedostal, bezpochyby cítím, že jsem součástí triumfu,“ dodal.

Reklama

Související témata: