Hlavní obsah

Nový kouč Chelsea: Sežeňte mi Pata a Liga mistrů je naše

Na pozici hlavního kouče londýnské Chelsea je fotbalový trenér Carlo Ancelotti jen první den a už ví, jak pro Blues získat tolik kýžený úspěch v Lize mistrů. Stačí k tomu maličkost. Aby vedení klubu získalo mladou brazilskou hvězdu z AC Milán Alexandra Pata a obránce Portsmouthu Glena Johnsona.

Článek

Pokud Roman Abramovič uspokojí přání nového kouče, který v pondělí podepsal s klubem ze západního Londýna tříletý kontrakt, může se dle slov Ancelottiho těšit na tolik očekávaný triumf v nejprestižnější klubové soutěži světa. V posledních šesti ročnících byla sice Chelsea v semifinále Champions league hned pětkrát, jen jednou postoupila do finále, ve kterém ovšem loni nestačila na rivala z Manchesteru United.

Do historie by se tak rád nyní zapsal zkušený italský kouč, jenž na lavičce Blues nahradil úspěšného nizozemského trenéra Guuse Hiddinka. SunSport přichází s informací, že Ancelotti už svému bývalému zaměstnavateli AC Milán nabídl za devatenáctiletou hvězdu Pata 30 miliónů liber (zhruba 925 miliónů).

Beckham Pata doporučuje

Na Pata pěje chválu i jeho spoluhráč z AC David Beckham. „Je mu teprve devatenáct a já si myslím, že tento kluk může dozrát do jednoho z nejlepších hráčů světa,“ sklonil poklonu svému kolegovi zkušený anglický reprezentant. A své důvody pro jeho přivítání na Stamford Bridge má samozřejmě i nový kouč Petra Čecha a spol. „Má neuvěřitelnou střelu a úžasnou rychlost,“ poznamenal Ancelotti.

Druhým hráčem, na kterého devětačtyřicetiletý trenér ukázal, je nynější zadák Portsmouthu Glen Johnson. Paradoxně první fotbalista, který do Chelsea přišel po nástupu Romana Abramoviče. O čtyřiadvacetiletého obránce nyní ovšem hodně usilují také v Liverpoolu a Manchesteru City.

Reklama

Související témata: