Hlavní obsah

Fotbalista Barry přestoupil z Aston Villy do Manchesteru City

Fotbalisté Manchesteru City získali pro příští sezónu výraznou posilu v podobě Garetha Barryho. Anglický reprezentant po dvanácti letech opustil Aston Villu, která za jeho přestup vyinkasuje 12 miliónů liber (371,7 miliónů korun). Univerzální záložník podepsal s City smlouvu na pět let.

Článek

Osmadvacetiletý Barry celou svou dosavadní kariéru strávil v Aston Ville, za kterou odehrál téměř 400 zápasů a již od svých 21 let pravidelně nastupoval s kapitánskou páskou. Přestože se o něj zajímaly přední týmy Anglie, nabídku na přestup vždy odmítal. Nejblíže k jeho získání byl před rokem Liverpool, který nakonec nesouhlasil s požadovanou částkou.

O Barryho služby se chtěl ucházet i v tomto přestupním období, ale jednání Manchesteru City bylo rychlejší. Barry by tak měl být v týmu druhou největší hvězdou po Brazilci Robinhovi, který přišel z Realu Madrid jako nejdražší hráč v historii Premier League. Trenér Mark Hughes počítá s Barrym na post defenzivního záložníka k Irovi Stephenovi Irelandovi. Univerzální Barry však může hrát téměř na jakémkoli postu od levého obránce, stopera až po ofenzivního levého záložníka.

Na kontě má 29 startů za anglickou reprezentaci, s kterou se nyní připravuje na kvalifikační zápasy o mistrovství světa s Kazachstánem a Andorrou.

Reklama

Související témata: