Hlavní obsah

Týmy Premier League větří, Beckham oznámil návrat domů

V pozoru je většina klubů Premier League. Populární anglický reprezentant David Beckham se nechal slyšet, že by v příští sezóně mohl opět hrát v nejvyšší anglické soutěži. „Vracím se na konci roku,“ uvedl čtyřiatřicetiletý záložník při návratu do Los Angeles Galaxy po půlročním hostování v AC Milán.

Článek

Druhou polovinu roku by tak někdejší fotbalista Manchesteru United či Realu Madrid stráví za mořem, poté by se chtěl vrátit do Evropy a připravovat se na mistrovství světa 2010 v Jihoafrické republice. Anglie v kvalifikaci zatím válí, vyhrála všech sedm zápasů.

„Určitě se v prosinci vrátím do Evropy, abych se připravil na světový šampionát,“ cituje deník The Sun Beckhama. „Nic zatím není domluvené, ale pan Capello (trenér anglické reprezentace Fabio Capello - pozn. red.) mi řekl jasně: Kamkoliv půjdeš, hraj na nejvyšší úrovni.“

Aktuálně se soustředí na angažmá v USA, takže o vytížení má postaráno. „Odehraju deset nebo jedenáct zápasů za Galaxy, takže kouč nemusí mít obavy. Víc ho asi bude zajímat, kam v prosinci zamířím,“ říká Beckham, jemuž do vypršení smlouvy s losangeleským týmem zbývají tři roky.

Zájem projevilo několik velkoklubů. „AC Milán je jedním z nich, nabídky jsou i z dalších evropských soutěží. Včetně té anglické,“ upřesnil středopolař. Dá se očekávat, že jeho prohlášení spustí vlnu spekulací. Beckhama by rád na půlroční hostování získal trenér Tottenhamu Redknapp, čtyřiatřicetiletý středopolař by mohl zamířit za bývalým koučem AC Milán Ancelottim do Chelsea.

Reklama