Hlavní obsah

Milióny za Ronalda nepůjdou na dluhy, slíbili majitelé United

Rozhodnutí zda prodat Cristiana Ronalda do Realu Madrid prý bylo výhradně na trenérovi Manchesteru United Alexi Fergusonovi. Uvedli to majitelé anglického klubu, kteří zároveň ujišťují fanoušky, že očekávaných 80 miliónů liber (asi 2,5 miliardy korun) získaných za portugalského fotbalistu nepoužijí na splácení stamiliónových dluhů, ale slíbili Fergusonovi volnou ruku při nákupu nových posil.

Článek

"Není pravda, že k tomu Manchester United vedlo zatížení dluhy. Skutečnost je taková, že Cristiano Ronaldo se po šesti letech rozhodl jít pryč a trenér s tím souhlasil," řekl mluvčí americké rodiny Glazerů televizní stanici Sky Sports News.

"Sir Alex Ferguson si rozhoduje o svém mužstvu. Je zplnomocněn rozhodovoat v nejlepším zájmu klubu a na tom se nic nezmění," uvedli vlastníci vítěze Premier League, který má podle nedávných informací listu Guardian dluhy téměř 700 miliónů liber.

Ronaldův odchod neohrozí ani nedávno podepsanou sponzorskou smlouvu klubu s americkou společností Aon, která vystřídá od sezóny 2010/11 na dresech fotbalistů logo jiné pojišťovny AIG. "Máme smlouvu s Manchesterem, nikoli s konkrétním hráčem. Tyhle zprávy na naši dohodu žádnou vliv nemají," uvedl mluvčí firmy, která bude údajně ročně vyplácet United 20 miliónů liber.

I když Ronaldův přestup do Realu ještě není oficiálně uzavřen, média už spekulují, kdo by ho mohl na Old Trafford nahradit. Mezi adepty se objevují francouzské hvězdy Franck Ribéry a Karim Benzema, ale také zatím nepříliš známý chilský mladík Alexis Sanchez z Udine. Dvacetiletý záložník či útočník přezdívaný Zázračný chlapec dal ve své první sezoně v italské lize ve 23 zápasech tři branky, ale především zásoboval gólovými přihrávkami své spoluhráče.

Reklama

Související témata: