Hlavní obsah

Ancelotti chce mít v Chelsea za asistenta Maldiniho

LONDÝN

Slavný Paolo Maldini by se mohl stát jedním z asistentů nového trenéra Chelsea Carla Ancelottiho. Čtyřicetiletý italský obránce AC Milán, který po sezóně ukončil kariéru, se podle deníku The Independent dokonce se už dokonce sešel s vedením londýnského klubu.

Článek

Maldini se prý s Ancelottim a dalšími dvěma kouči Chelsea Rayem Wilkinsem a Paulem Clementem sešel v pátek v Londýně. Schůzka byla pro Chelsea tak důležitá, že kvůli ní odvolala Wilkinse z charitativního golfového turnaje, který pořádal.

Ancelotti, který s Maldinim hrál a pak ho vedl v AC Milán, chtěl do Chelsea přivést také svého asistenta Filippa Galliho, ten se však rozhodl zůstat v Itálii.

Maldini během kariéry odehrál rekordních 126 zápasů v italské reprezentaci a získal s ní stříbro a bronz na mistrovství světa, stejnou bilanci měl i na evropském šampionátu. Nikdy nenastoupil za jiný klub než AC Milán, v jehož dresu poprvé hrál jako desetiletý a premiéry v Serii A se dočkal v šestnácti letech. S "Rossoneri" se pětkrát radoval z triumfu v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: