Hlavní obsah

Ferguson hledá náhradu za Ronalda, chce získat Eto'a

Ondřej CupalSport.cz

Trenér fotbalistů Manchesteru United Alex Ferguson nezahálí. Zatímco si jeho svěřenci užívají zasloužené dovolené, Skot shání ofenzivní síly do příští sezóny. Cristiana Ronalda by totiž měl v létě následovat i Carlos Tevez a klub z Manchesteru opustit. Ferguson už si za oba fotbalisty vyhlíží náhrady. Jako první se v jeho hledáčku objevil Samuel Eto'o z Barcelony.

Článek

Majitelé anglického klubu v pátek oznámili, že k odchodu portugalské hvězdy dal souhlas sám Ferguson. Slíbili také, že peníze budou investovány do posil pro příští sezónu. Volnou ruku má mít opět sedmašedesátiletý kouč United.

Charismatický trenér bude muset hledat náhradu nejenom za Ronalda, ale také za Tevéze, který se nechal na konci sezóny několikrát slyšet, že Old Trafford opustí. Po prohraném finále Ligy mistrů navíc vyčetl Fergusonovi, že ho nepostavil do základní sestavy.

Eto'a chce i městský rival City

Dlouholetý trenér Rudých ďáblů tak musí shánět nové ofenzivní fotbalisty. Jako na prvního si podle The Times ukázal na kamerunského útočníka Samuela Eto'a. O toho již delší čas projevuje eminentní zájem městský rival Manchester City. Bohatí vlastníci nabídli Barceloně 25 miliónů liber, což by z osmadvacetiletého fotbalisty udělalo jednoho z nejdražších hráčů Premier League.

United však dostanou jenom za Ronalda třikrát vyšší částku a dá se tak očekávat, že jejich nabídka bude vyšší. Eto'o má v katalánském klubu platnou smlouvu ještě pro příští rok. Majitelé Barcelony by ji s kamerunským útočníkem rádi prodloužili. Zároveň však přiznali, že hodlají šetřit a Eto'o by tak musel souhlasit se snížením platu.

Eto'o pomohl v právě uplynulé sezóně svými 34 brankami získat Barceloně titul v Lize mistrů, La Lize i španělském poháru. Ve finále Ligy mistrů právě proti Manchesteru se zapsal mezi střelce, když poslal svůj tým do vedení 1:0. V Barceloně působí od roku 2004.

Reklama