Hlavní obsah

Podle Fergusona byl Ronaldův odchod z Manchesteru neodvratitelný

LONDÝN

Podle trenéra Manchesteru United Alexe Fergusona byl odchod Cristiana Ronalda neodvratitelný. Skotský kouč si naopak cení toho, že se mu portugalského fotbalistu podařilo udržet v klubu tak dlouho. Real Madrid chtěl Ronalda koupit už před rokem, ale až teď se s United dohodl na podmínkách a za čtyřiadvacetiletého hráče zaplatí rekordních 80 miliónů liber (asi 2,5 miliardy korun).

Článek

"Chtěl odejít, takže na tom nebylo nic složitého," citovala Fergusona agentura Reuters. "Jeho přestup byl otázkou času. Odvedli jsme dobrou práci, když jsme si ho dokázali udržet tak dlouho," dodal. Ronaldo v uplynulých dvou sezónách, v nichž nastřílel za United 68 gólů, častokrát prohlásil, že by chtěl do Realu odejít.

Podle bývalého Fergusonova asistenta Carlose Queiroze, který nyní vede Ronalda v portugalské reprezentaci, nemůže útočníka nikdo za odchod z Anglie kritizovat. "V moderním fotbale loajalita znamená, že jste velký profesionál a jste oddán klubu, jeho cílům a ambicím. Proto nikdo nemůže Cristiana kritizovat, protože on byl vždycky absolutní profesionál," prohlásil.

Reklama

Související témata: