Hlavní obsah

Manažeři vydali propagační brožuru, aby vůbec Owena prodali

Slavná léta fotbalisty Michaela Owena pomalu zapadají prachem a nejlepší důkaz o tom nechtěně podali hráčovi mediální zástupci. Někdejší zázračné dítě anglického fotbalu na jaře sestoupilo s Newcastlem do druhé ligy a nové angažmá si zatím nesehnalo. I proto rozeslali Owenovi manažeři všem prvoligovým klubům brožuru, která má vysvětlit příčiny hráčových zdravotních potíží a vyzdvihnout jeho kvality.

Článek

Dokument má 34 stran a snaží se vysvětlit, proč je dobré Owena z Newcastlu získat. Přibližuje jeho dosavadní kariéru, chválí jeho střelecký či marketingový přínos, ale také se snaží vysvětlit, proč měl hráč během působení v Newcastlu tolik problémů s koleny.

Britská média to zaznamenala se směsicí údivu i pobavení. "Jeho společnost Wasserman Media Group prohlašuje, že svým klientům poskytuje pravidelnou dokumentační a audiovizuální podporu, ale tahle svérázná podoba opravdu překvapí. Obzvlášť u někoho tak sledovaného, kým je či byl Owen," napsal deník The Guardian.

Má to ale i své příčiny. V Newcastlu zavládlo po sestupu naprosté bezvládí a majitel Mike Ashley je natolik zaujatý hledáním nového kupce, že ještě ani nedokázal předat trenérské křeslo Alanu Shearerovi. Klub stále nemá ani domluvené letní přípravné zápasy a shánění angažmá pro Owena, jemuž po čtyřech letech plných zranění skončila smlouva, je tím posledním na pořadu dne.

Ve spojení s Owenem zmiňují anglická média nejčastěji zájem Aston Villy, která mu už údajně nabídla dvouletou smlouvu na 55 000 liber (asi 1,7 miliónu korun) týdně, hovoří se i o Evertonu či AS Řím.

Owen vlétl do světa velkého fotbalu v sedmnácti, o rok později už byl největší hvězdou anglické reprezentace na mistrovství světa 1998 a ve dvaadvaceti získal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy. Osudným se mu ale stal přestup z Liverpoolu do Realu Madrid v roce 2004. Po něm ztratil výkonnost, a když se o rok později vrátil do Británie, začala jej trápit kolena a více než rok vůbec nehrál. Za čtyři roky v Newcastlu odehrál jen 71 zápasů.

Reklama

Související témata: