Hlavní obsah

Rosický už počítá dny do návratu, na základ v Arsenalu si věří

PRAHA

Anglická fotbalová Premier League už zná rozlosování na novou sezónu 2009/10, které pro českého fanouška získává nový rozměr, neboť se na trávník chystá vrátit dlouho zraněný špílmachr Tomáš Rosický. Bývalý kapitán české reprezentace sice asi nestihne první čtyři srpnové duely, na září se už ovšem mohou chystat velké oslavy.

Článek

Jeden z největších talentů českého fotbalu si věří, že by v nabytém kádru Kanonýrů mohl znovu nastupovat v základní sestavě. „Jestli se dostanu do formy, ve které jsem hrál před zraněním, pak budu hrát,“ citoval Rosického slova server goal.com z britského listu News of the World.

„Kouč Wenger byl rozčarovaný, když jsem mu řekl, že musím jít na další chirurgický zákrok. Nesnažil se mě potom zbavit, což dokazuje, že má ve mě důvěru,“ těší Rosického, který ostrý mistrovský zápas neodehrál už dlouhých osmnáct měsíců. Jestli Rosického rekonvalescence půjde podle plánu, měl by do soutěžního zápasu naskočit v září.

Rosický nestihne Manchester United

Rosický tak s největší pravděpodobností přijde o první souboj proti týmu z velké čtyřky. V posledním srpnovém kole se totiž svěřenci Arséna Wengera představí na půdě čerstvého obhájce titulu Manchesteru United. Na Old Trafford by naopak neměla chybět další hvězda Arsenalu Andrej Aršavin. Ten si měl podle několika britských bulvárních listů říct o navýšení mzdy, což jeho agent popírá.

„Ne. V tuto chvíli se Andrej určitě nestará o to, aby dostal přidáno,“ řekl pro Daily Star Sunday jeho manažer Dennis Lachter. „Nemůžu to komentovat. Podle mě si to někdo vymyslel,“ dodal Aršavinův agent. Talentovaný Rus přišel na Emirates Stadium v lednu, a od té doby si získal srdce spousty fanoušků. Celé jaro byl navíc tahounem mužstva.

Středeční rozlosování nejvyšší anglické soutěže také rozhodlo o tom, že tým Petra Čecha londýnská Chelsea začne sezónu proti Hull City. Jako poslední z velké čtyřky se utká s odvěkým rivalem Manchesterem United doma až sedmého listopadu. Tým pod novým koučem Carlem Ancelottim pojede na Arsenal 28. listopadu a ještě předtím 3. října přivítá Liverpool.

Reklama

Související témata: