Hlavní obsah

Kováčovi se zpět do Ruska nechce, před Německem upřednostňuje Anglii

PRAHA

Zpátky do Ruska se mu nechce. Kdyby si český fotbalový záložník Radoslav Kováč mohl vybrat své budoucí působiště, nejraději by volil setrvání v nejvyšší anglické Premier League. Tam ve druhé polovině sezóny odehrál na hostování ze Spartaku Moskva v dresu West Hamu United deset zápasů.

Článek

„Stále doufám, že West Ham najde se Spartakem společnou řeč,“ řekl Kováč v reakci na to, že londýnský klub neuplatnil opci na přestup.

West Ham si mohl díky opci Kováče z Ruska koupit, nechtěl za něj ovšem dát částku okolo čtyř miliónů eur (zhruba 125 miliónů korun). Z Londýna se tak suspendovaný reprezentant bude s největší pravděpodobností stěhovat. Nemuselo by to být ovšem daleko. Podle zákulisních informací o něj má zájem Sunderland, ale také například bundesligový Hannover.

„V principu bych nenamítal nic proti přestupu do Hannoveru, raději bych ale zůstal v Anglii,“ nechal se pro ruský deník Sport Express slyšet třicetinásobný český reprezentant. „Má o mě zájem ještě jeden tým z Premier League,“ dodal devětadvacetiletý defenzivní záložník.

Z ostrovů se ale bývalému hráči Sparty a Olomouce nechce. „Stále proto doufám, že West Ham najde se Spartakem společnou řeč,“ přál by si Kováč pokračovat ve městě nad Temží. Dres tamního klubu West Hamu oblékl Kováč ve druhé části ligy desetkrát a svou premiérovou trefu v Premier League si připsal 16. května na půdě Evertonu, kde Kladiváři podlehli 1:3.

Reklama

Související témata: