Hlavní obsah

Mlsný Manchester City: Chce Teveze, Kolo Tourého a Eto´oa

PRAHA

Hladové po úspěchu je vedení anglického fotbalového týmu Manchesteru City, a tak se poohlíží po posilách, jež by tým přiblížily k velké čtyřce Premier League. Desátý tým uplynulého ročníku nemá vůbec skromná přání. Podle britských médií se Citizines snaží získat hlavně čtveřici Carlos Tevez, Roque Santa Cruz, Kolo Touré a Samuel Eto´o.

Článek

Manchester City je připraven sáhnout hluboko do kapsy, aby ze své ofenzivy udělal jednu z nejúdernějších v anglické nejvyšší soutěži. O zájmu klubu o barcelonského forvarda Samuela Eto´oa se ví už dlouho, nyní list Daily Mail přichází s tvrzením, že jsou zámožní arabští majitelé klubu ochotni za kamerunského reprezentanta vyplatit částku 29,3 miliónů eur (zhruba 780 miliónů korun).

Druhým vyhlédnutým forvardem je kanonýr Blackburnu Rovers Roque Santa Cruz, jenž se nedávno nechal slyšet, že nad žádným stěhováním nepřemýšlí. To ovšem neodpovídá vyjádřením hned tří britských deníků The Sun, The Daily Mirror a The Daily Mail, které očekávají uzavření transakce již o tomto víkendu. Santa Cruz má na Eeastlands přestoupit za 15 až 18 miliónů liber (zhruba 465 - 560 miliónů korun).

Chtějí i Teveze a Toureho

Vedení City také bedlivě sleduje situaci okolo Carlose Teveze. A není tajemstvím, že by o něj mělo zájem, pokud by argentinský útočník z konkurenčního Manchesteru United odešel. Konkrétnější obrysy má naopak možný přestup obránce Kolo Tourého z Arsenalu.

O Tourého nevraživosti s dalším zadákem Gallasem se toho napsalo už hodně. Právě jejich špatný vztah může hrát velkou roli v případném odchodu reprezentanta Pobřeží slonoviny z Emirates Stadium. Citizens o něj projevili zájem už v lednu, nyní Kanonýrům nabízejí za univerzálního zadáka 10  miliónů liber (okolo 310 miliónů korun).

Reklama

Související témata: