Hlavní obsah

Televize Setanta dluží i Premier League, přišla o vysílací práva

LONDÝN

Britská televizní stanice Setanta Sports míří ke krachu a tratit na tom bude i anglický fotbal. Vedení Premier League došla trpělivost s neuhrazeným dluhem a v noci na sobotu vypovědělo Setantě smlouvu. Vysílací práva na nejvyšší soutěž jsou pro Setantu klíčová a i když zadlužený kanál stále vysílá, britská média už mu nedávají téměř žádnou šanci na přežití.

Článek

Setanta dlužila Premier League splátku ve výši 10 miliónů liber (asi 311 miliónů korun). "Snažili jsme se najít řešení, které by umožnilo Setantě vysílat v příští sezóně nasmlouvaných 46 zápasů. Dohodli jsme se na určitých krocích, jenže Setanta své závazky splnit nedokázala. Smlouva mezi oběma stranami byla proto s okamžitou platností ukončena," uvedlo vedení Premier League v prohlášení.

Setanta už předtím nezaplatila ani skotské lize, na níž má výhradní práva. Problémy bude mít i anglický fotbalový svaz, který inkasoval za zápasy národního poháru a reprezentace.

Nejpravděpodobnějším zájemcem americká ESPN

Premier League měla od Setanty během příštích čtyř let inkasovat zhruba 425 miliónů liber, což je pro soutěž asi pětina příjmů na klíčovém domácím trhu. V blížící se sezoně má Setanta dokonce čtvrtinový podíl. Příslušné vysílací balíčky jsou nyní volné.

"Až začnou hledat potenciálního kupce, asi se budou hodně divit. V současném ekonomickém klimatu jim nikdo nenabídne ani zdaleka tolik," napsaly Times s tím, že nejpravděpodobnějším zájemcem je americká ESPN.

Setanta je na britském trhu placených sportovních televizí druhým největším hráčem, který se v posledních letech snažil co nejvíce přiblížit společnosti Sky. V současnosti má zhruba 1,2 miliónu předplatitelů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články