Hlavní obsah

Fotbalista Tévez opouští Manchester United

Útočník Carlos Tévez odchází z Manchesteru United. Pětadvacetiletý fotbalista byl v klubu poslední dva roky na hostování a vedení anglického šampióna v sobotu oznámilo, že argentinský reprezentant nechce na Old Traffordu pokračovat.

Článek

"Souhlasili jsme, že za něj zaplatíme 25,5 miliónu liber (asi 790 miliónů korun) a nabídli jsme mu pětiletou smlouvu, která by z něj udělala jednoho z nejlépe placených hráčů klubu," citovala prohlášení klubu agentura AP. "Bohužel, jeho zástupci nás informovali, že Carlos už za Manchester United nechce hrát."

Tévezův odchod z United byl jen otázkou času. Pětadvacetiletý útočník nedávno několikrát uvedl, že se v klubu cítí přehlížený. Manchester se přesto dohodl s íránsko-britským obchodníkem Kiou Joorabchianem, že mu za Téveze zaplatí 25,5 miliónu liber.

Joorabchian vlastní práva na argentinského útočníka, a proto byl Tévez v United jen na hostování. Podle pravidel Fotbalové asociace totiž nesmí v klubech hrát fotbalisté, jejichž kontrakty vlastní třetí strana. V minulosti na porušení tohoto pravidla kvůli Tévezovi doplatil West Ham, který musel zaplatit na pokutách a odškodném sestoupivšímu Sheffieldu zhruba 30 až 40 miliónů liber.

Tévez přišel do Manchesteru v roce 2007 z West Hamu. S klubem vyhrál dvakrát Premier League, Ligu mistrů a Ligový pohár.

Reklama

Související témata: