Hlavní obsah

Drogová kauza Bednáře: Po zatčení mu policie udělila jen výstrahu

BIRMINGHAM/PRAHA

Jen výstrahu udělila policie v Anglii českému fotbalovému útočníkovi Romanu Bednářovi za údajné překupnictví drog poté, co jej v pátek zatkla. Forvard West Bromwiche Albion byl v květnu na fotografiích v tisku přistižen, jak si kupuje kokain a marihuanu. „Policie mu udělila oficiální výstrahu a žádné další kroky činit již nebude,“ řekl pro Birmingham Mail její mluvčí.

Foto: News of the World

Fotbalista Roman Bednář předává peníze dealerovi.

Článek

Šestadvacetiletý bývalý reprezentační útočník byl ve čtvrti Sutton Coldfield v Birminghamu zatčen v pátek odpoledne s podezřením na držení drog, což měly potvrdit fotografické snímky pořízené v květnu britským bulvárním deníkem News of The World.

Po předvedení na policejní služebnu si Bednář vyslechl rozsudek. „Policie mu udělila oficiální výstrahu a žádné další kroky již v tomto případu činit nebude,“ řekl pro Birmingam Mail mluvčí tamní policie.

Bývalý hráč například skotských Hearts nebo Mladé Boleslavi se již dříve za své selhání veřejně omluvil. “Velice lituji toho, co se objevilo v médiích a následných potíží a negativní publicity, kterou to přineslo vedení, hráčům a dalším pracovníkům West Bromwiche Albion i všem fanouškům. Mým největším zklamáním je sestup týmu a upřímně doufám, že budu mít příležitost znovu podpořit klub v příští sezóně," řekl tehdy Bednář.

Straka chtěl Bednáře nominovat

Otázkou zůstává, jak se tato kauza podepíše na hráčově fotbalové kariéře. Již v květnu byl po zveřejnění fotografií v tisku Bednář klubem suspendován. To už bylo jasné, že jeho tým W.B.A. sestupuje z nejvyšší soutěže Premier League. Tam by se birminghamský celek po příští sezóně zase rád vrátil, k čemuž by mu mohl pomoci i český rodák. Vždyť ten ve své první sezóně za West Bromwich vsítil sedmnáct branek ve dvaadvaceti zápasech.

S despektem se k této kauze postavil také nynější kouč české reprezentace František Straka, jenž přiznal, že s ním počítal na přátelské utkání odehrané 5. června v Jablonci proti Maltě (Česko - Malta 1:0, pozn. red.). „To, co Roman udělal, je vrcholem stupidity. A to jsem se chystal, že mu dám v národním mužstvu šanci,“ nechal se v květnu pro Sport.cz slyšet Straka.

Reklama

Související témata: