Hlavní obsah

Bednář vyhráno nemá. Teď bude o jeho potrestání rozhodovat anglická asociace!

PRAHA

Po verdiktu ostrovní policie si český fotbalový legionář ve službách West Bromwich Albion Roman Bednář hlasitě oddechl. Za překupnictví drog byl sice v pátek zatčen, nakonec však vyvázl jen s oficiální výstrahou a žádných dalších kroků se obávat nemusí. Tedy od policie, protože vyhráno ještě nemá.

Foto: www.newsoftheworld.co.uk

Anglické noviny News Of The World zveřejnily na svých internetových stránkách fotografii Romana Bednáře.

Článek

V květnu se nechal šestadvacetiletý český fotbalový legionář Roman Bednář nachytat reportéry bulvárního News od The World, jak od drogového dealera nakupuje v birminghamské čtvrti k Sutton Coldfield kokain a marihuanu. Za dodávku kokainu zaplatil 400 liber, za marihuana dalších dvacet.

„Nekupoval jsem to pro sebe, ale pro kamaráda,“ hájil se dost naivně Bednář, kterého klub okamžitě potrestal vyřazením z kádru s tím, že vyčká na výsledky vyšetřování a policejní verdikt.

Policie teď Bednářovu kauzu uzavřela jen výstrahou, český fotbalista však musí dál čekat a žít v nejistotě. Jeho klub West Bromwich Albion totiž čeká dál.

Fotbalista Roman Bednář předává peníze dealerovi.foto: www.newsoftheworld.co.uk

„Teď bude celý případ projednávat anglická Fotbalová asociace. Až poté, co nad Bednářem vynese verdikt on, rozhodne klub,“ řekl pro Sport.cz hráčův manažer Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

Na otázku, jak dlouho potrvá, než FA verdikt vynese, odpovědět nedokázal. „Nejsem jejím členem, takže nemohu sloužit. Může to být horizont týdnů,“ krčil rameny Zíka.

Mohl by dostat dlouhý zákaz činnosti

"Hráči mají zakázáno požívat jakékoli drogy, takže musíme zahájit vyšetřování," nechal se na okraj Bednářovy kauzy slyšet mluvčí anglické fotbalové asociace. V případě, že by byl Bednář shledán vinným, mohl by od svazu dostat dlouhý zákaz činnosti.

Bednář tudíž musí čekat a žít v nejistotě dál. „Pro mě je největším zklamáním sestup našeho týmu z Premier league. Upřímně doufám, že budu mít příležitost znovu podpořit klub v příští sezóně,“ netajil Bednář, že by ve West Bromwich rád zůstal a v kariéře pokračoval.

Reklama

Související témata: