Hlavní obsah

Aršavinovi Arsenal nestačí, láká ho Barcelona

PRAHA

Ruský fotbalový špílmachr Andrej Aršavin se nechal slyšet, že by byl opravdu šťastný, kdyby mohl oblékat dres španělského mistra Barcelony. O to víc je jeho vyjádření pikantnější, neboť to není ani rok, co osmadvacetiletý ruský reprezentant podepsal smlouvu s londýnským Arsenalem.

Článek

Kanonýři za Aršavina na začátku února tohoto roku zaplatili Zenitu Petrohrad okolo 16,5 miliónu liber (520 miliónů korun). Sám hráč si na vedení klubu po podepsání smlouvy na tři a půl roku vymohl týdně 70 000 liber (2,2 miliónu korun).

Nyní jakoby to hvězdě loňského mistrovství Evropy nestačilo. Pro deník The Sun střelec šesti gólů ve dvanácti jarních zápasech Premier League vyjádřil zájem, oblékat jednou dres španělského giganta Barcelony. „Kdybych měl možnost hrát někdy za Barcelonu, byl bych nesmírně šťastný,“ pookřál nad představou působení v katalánském velkoklubu Aršavin.

Nedávno čtyřiačtyřicetinásobný ruský reprezentant také ale přiznal, že už se v Londýně usadil a po angažmá v Arsenalu by rád opět jednou hrál za petrohradský Zenit, v jehož dresu do přestupu ke Kanonýrům odehrál 238 zápasů, v nichž vstřelil 52 branek.

Aršavinovi navíc patrně již brzy v Londýně přibude nová konkurence. Do formy se pomalu vrací Tomáš Rosický, který po uzdravení hlásí návrat na trávník. „Cítím se opravdu skvěle a těším se na zahájení přípravy s Arsenalem. Už příští týden zahajujeme kondiční přípravu,“ hlásá z ostrovů plný energie český fotbalista.

Reklama

Související témata: