Hlavní obsah

Owen se dohodl na přestupu s Manchesterem United

Ondřej CupalSport.cz

Anglický fotbalový útočník Michael Owen míří do Manchesteru United! Hráč, jemuž se v mládí předvídala velká budoucnost, opustil sestupující Newcastle a přijal nabídku vítěze Premier League. Owenovi u „Strak“ vypršel kontrakt a jeho odchod z mužstva byl očekávaný. V Manchesteru by měl pobírat o polovinu nižší plat, ale dostane nečekanou šanci obnovit svou zraněními sužovanou kariéru.

Článek

Dohoda je výhodná pro obě strany, Owen potřebuje hrát ve špičkovém klubu a Manchester zase postrádá ofenzivní hráče. Po přestupu Cristiana Ronalda do Realu Madrid a odchodu Carlose Tevéze si soupeři Manchesteru vydatně oddechli. Z Red Devils už nejde takový strach. Notně posilující Real navíc trenérovi Alexu Fergusonovi „vyfoukl“ Karima Benzemu z Lyonu.

Smlouva s bývalým hráčem Liverpoolu, kde Owen nastartoval svou kariéru, by měla být podepsána až poté, co fotbalista projde zdravotními testy. Právě častá zranění jsou největším problémem celé Owenovy kariéry. Potíže měl s kotníkem, lýtkem, stehnem, tříslem a opakovaně s kolenem.

Brožura pomohla

O věčně zraněného hráče postupem času upadal zájem, a tak z Realu Madrid přestoupil zpět na ostrovy jen do průměrného Newcastlu, kde působil čtyři roky. Smlouva mu skončila po letošní jarní sezóně a poté se rozhodl, že se pokusí sehnat nový kontrakt i pomocí brožury se svými úspěchy.

A jeho taktika slaví úspěch. A to i přesto, že jeden z největších talentů své generace bude inkasovat mnohem méně peněz, než na kolik byl zvyklý. Owen kývl na Fergusonovu nabídku platu ve výši 50 000 liber za týden. O forvarda se zajímaly také další kluby Premier League, spekulovalo se o Evertonu, Aston Ville, Stoke a Hullu.

Michael Owen na sebe nejvíce upozornil v Liverpoolu, v němž působil osm let, a za který nastřílel více než sto branek. Stal se stálicí anglické reprezentace a v roce 2004 přestoupil do Realu Madrid, odkud odešel do Newcastlu. Za národní tým vstřelil 40 branek.

Reklama