Hlavní obsah

Manchester United překvapivě angažoval útočníka Owena

MANCHESTER

Někdejší nejlepší fotbalista Evropy Michael Owen se stal překvapivou posilou Manchesteru United. Anglický mistr v pátek podepsal s devětadvacetiletým útočníkem, jehož kariéru v posledních letech přibrzdila řada zranění, dvouletou smlouvu.

Foto: homepage.ntlworld.com

Michael Owen

Článek

Manchester dal kvůli Owenovým častým zdravotním problémům předem jasně najevo, že klíčová bude zdravotní prohlídka. Držitel Zlatého míče z roku 2001 v pátek lékařský vyšetřením úspěšně prošel a vzápětí se klubu upsal.

Anglickému reprezentantovi v úterý vypršela smlouva s Newcastlem, s kterým sestoupil do druhé ligy, a na Old Trafford přišel jako volný hráč zadarmo.

"Michael je hráč světové třídy. Své střelecké schopnosti potvrdil na nejvyšší úrovni a nikdo je nemůže zpochybnit. Jeho příchod vzbuzuje očekávání a to Michaelovi svědčí," uvedl kouč Alex Ferguson na adresu bývalé hvězdy Liverpoolu, která by měla částečně zacelit mezeru po odchodu Cristiana Ronalda a Carlose Téveze.

Z Anfield Road odešel Owen v roce 2004 do Realu Madrid, už po roce se však stěhoval do Newcastlu. V St. James Parku si týdně přišel na více než 100 000 liber, ale nikdy se neprosadil do základní sestavy a vinou častých zdravotních potíží za klub odehrál jen 71 zápasů.

Po sestupu s Newcastlem dokonce sháněl nové angažmá pomocí reklamní brožury o svých úspěších, kterou jeho agent rozesílal do klubů. Zájem o něj měly údajně také Everton, Aston Villa, Stoke a Hull.

"Zrovna jsem začínal jednat s jinými kluby, když se ve středu odpoledne ozval Sir Alex. Pozval mě, abych s ním ve čtvrtek ráno posnídal a řekl mi, že mě chce angažovat. Bez váhání jsou souhlasil," uvedl podle agentury Reuters sedmý nejlepší střelec v historii Premier League, v níž nasázel 144 gólů. Za čtyři roky v Newcastlu však nastřílel dohromady pouze 30 branek.

"Do Manchesteru se hrozně těším a mám štěstí, že řadu hráčů už znám," uvedl Owen, jenž si v dresu národního týmu dobře rozuměl s kanonýrem United Waynem Rooneym. Kvůli svým nevýrazným výkonům si však od nástupu kouče Fabia Capella zahrál za reprezentaci jen poločas přípravného utkání s Francií loni v březnu.

Reklama

Související témata: