Hlavní obsah

Do Manchesteru jde další fotbalový talent z Itálie

MANCHESTER

Manchester United ulovil dalšího talentovaného italského fotbalistu. Na Old Trafford přijde šestnáctiletý obránce Alberto Massacci z Empoli, který v druholigovém klubu ještě ani nepronikl do prvního mužstva.

Článek

"Nemohl jsem tomu uvěřit, když mi Sir Alex Ferguson zavolal. Hodinu jsme se spolu anglicky bavili," řekl listu Gazzetta dello Sport Massacci, který měl z rozhovoru s legendárním koučem dobrý dojem. "Nikdo z klubu na mě nijak netlačil," uvedl Massacci, který na sebe upozornil skauty mnoha klubů loni, kdy byl vyhlášen nejlepším hráčem mezinárodního turnaje v Pordenone.

Massacci už se byl ve slavném klubu podívat. V neděli má do Anglie odletět znovu a po lékařské prohlídce podepíše smlouvu. "Takováhle šance může přijít jednou za život, takže je třeba ji chytit oběma rukama. Není to lehké opustit v 16 letech rodinu a přátele, ale nechci mít jednou výčitky," uvedl mladý hráč.

Ferguson v minulosti získal v italských mládežnických mužstvech Giuseppeho Rossiho a Federika Machedu, jenž se stal objevem v minulé sezóně. V Itálii se proto Ferguson stal terčem kritiky, protože prý tamním klubům krade talenty.

Reklama

Související témata: