Hlavní obsah

Newcastle dál tone ve zmatcích, hráči vyhrožují odchodem

NEWCASTLE

Stále větší zmatky vládnou po sestupu z fotbalové Premier League v Newcastlu. Majitel Mike Ashley totiž stále nesehnal pro slavný klub s velkou fanouškovskou základnou kupce a nejmenoval ani nového trenéra, kterým se měl podle očekávání stát Alan Shearer. Britská média ve středu přišla s informací o tom, že pokud se během příštích dnů ani jedno nezmění, z klubu sami odejdou někteří hráči.

Článek

Podle deníku Guardian vedou revoltu zkušení obránci Steven Taylor a Habib Beye, ultimátum ale klubu prý dali i Sébastien Bassong, Nicky Butt a Alan Smith. Za tak krátkou dobu Ashley klub jen stěží prodá, a tak chtějí hráči buď snížit cenu za prodej, nebo dosáhnout definitivního angažování Shearera.

Někdejší kapitán anglické reprezentace už tým vedl v posledních osmi zápasech minulé sezóny, klub s ním však neprodloužil smlouvu a Shearer chystá tým na novou sezónu sice třífázově, ale také fakticky zadarmo. Teprve před týdnem mu vedení dokázalo dohodnout první přípravný zápas - s průměrným irským Shamrockem.

Ashley zatím Shearera neuvedl do funkce, protože se domnívá, že si případný kupec bude chtít přivést svého vlastního kouče. Za prodej Newcastlu požaduje minimálně 100 miliónů liber (asi tři miliardy korun) a v pondělí prohlásil, že našel dva zájemce. Podle agentury AP si už stadion St. James' Park dokonce obhlíželi zástupci malajského finančního konsorcia. "Všechno je v rukou právníků a na dobré cestě," prohlásil ředitel klubu Derek Llambias.

Nejblíže je prý odchod Bassonga, který na sebe upozornil dobrými výkony a zároveň má jen rok do konce smlouvy. Podle Guardianu o něj stojí zejména Arsenal, Aston Villa a Tottenham. Smitha prý sleduje Everton, Taylora by rádi uvítali ve Fenerbahce Istanbul. Případné odchody by fakticky zbavily Newcastle všech loňských opor, přičemž předražení a tápající hráči jako Obafemi Martins či Fabricio Coloccini by mu zůstali na krku i nadále.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články