Hlavní obsah

Arsenal už nemá peníze na nové hráče

LONDÝN/PRAHA

Pokladna fotbalistů Arsenalu Londýn není podle jednoho z největších akcionářů klubu Alishera Usmanova dostatečně naplněna. Podle ruského podnikatele chybí londýnskému klubu peníze na nákup posil pro nadcházející sezónu.

Článek

Ruský miliardář Alisher Usmanov, který je momentálně druhým největším vlastníkem akcií Kanonýrů, neuspěl s výzvou svým kolegům o navýšení kapitálu, aby se z klubové pokladny mohly použít prostředky na nákup nových posil.

„Vedení klubu si myslí, že je finančně dobře zajištěno pro posílení kádru. My jejich pohled nesdílíme," stojí v oficiálním prohlášení Usmanovy společnosti pro britský deník The Sun.

Realita ovšem hovoří jasně. Kouč Kanonýrů Arséne Wenger se zatím musí spokojit s jedinou letní posilou, obráncem Thomasem Vermaelenem. Ten přišel za 10 miliónů liber (zhruba 300 miliónů korun) z Ajaxu Amsterodam a měl by vyztužit kritizovanou londýnskou defenzívu.

Dalším příslibem pro Arsenal je pro prodloužení kontraktu Robina van Persieho a návrat záložníka Tomáše Rosického. Český reprezentant pro dlouhodobé zranění nenastoupil od ledna loňského roku. Nyní již naplno trénuje s týmem. „Zatím se cítím dobře, potíže jsem neměl ani při plnění individuálního tréninkového plánu během dovolené,“ nechal se v posledních dnech slyšet Rosický.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články