Hlavní obsah

Čech: Ancelotti nás musí nejdříve poznat, pak teprve posilovat kádr

Něco přes měsíc zbývá do začátku nového ročníku Premier League a český brankář ve službách Chelsea Petr Čech se společně se svými spoluhráči sžívá s novým trenérem Carlem Ancelottim. Tým z Londýna není zatím na přestupovém trhu tolik aktivní, to ale Čech přičítá právě tomu, že Ancelotti se bude chtít s týmem nejdříve seznámit.

Foto: Darren Staples, Reuters

Brankář fotbalové Chelsea Petr Čech

Článek

Blues po sezóně opustil trenér Guus Hiddink, který se vrátil k práci u ruské reprezentace a na jeho místo přišel Carlo Ancelotti. Italský kouč začal s týmem přípravu v pondělí. Do té doby na Stamford Bridge přišli Daniel Sturridge z Manchesteru City, Jurij Žirkov z CSKA Moskva a brankář sestupujícího Middlesbrough Ross Turnbull, který by měl krýt záda Petru Čechovi.

Ředitel Chelsea Bruce Buck se nechal slyšet, že klub se stále poohlíží po nových posilách. Čech by však ještě chvíli počkal. „Nejvíce záleží na trenérových představách. My máme nového kouče, který se bude chtít nejdříve o týmu něco dozvědět, než začne podepisovat některé hráče,“ řekla česká brankářská jednička pro oficiální stránky Premier League.

„Kádr vždy potřebuje jednoho, dva nebo tři nové hráče. Ale na podpisy je příliš brzy. Nyní budeme týden trénovat v Londýně a poté odjíždíme na desetidenní soustředění do Spojených Států,“ poodkryl nejbližší plán přípravy Čech.

Ancelotti se s hráči musí podle sedmadvacetiletého gólmana nejprve seznámit, aby poté mohl určit, kterou z vytipovaných posil osloví. A příprava teprve začíná. „Takže je stále hodně času a prostoru pro podpis nových fotbalistů. Jsem přesvědčen, že příchody budou také záležet na tom, kdo nás opustí,“ pokračoval Čech.

Reklama

Související témata: