Hlavní obsah

Manchester představil Owena, tím prý posilování končí

Letní přestupové období pro fotbalisty Manchesteru United už prý skončilo. Trenér Alex Ferguson totiž při pondělním představení útočníka Michaela Owena prohlásil, že nikoho dalšího už jeho tým kupovat nebude. Owenovi zároveň vyhradil dres s oblíbeným číslem sedm.

Článek

Jméno Manchesteru bylo spojováno s příchodem řady dalších hráčů. Nejhlasitěji se mluvilo o osmnáctiletém brazilském záložníkovi Douglasu Costovi z Grémia. Podle informací deníku Times ale transfer beztak vázl na požadovaném odstupném ve výši až 20 miliónů eur (asi 600 miliónů korun).

"Jenže my teď už končíme, takže všechny tyhle historky o tom, kdo by kam měl jít, laskavě zapomeňte," uťal všechny spekulace Ferguson. V létě prodal křídlo Cristiana Ronalda do Realu Madrid a teď pomalu rozděluje věci, které po něm zbyly. Herní post převezmou Gabriel Obertan a Antonio Valencia, oblíbené číslo 7 čekalo na Owena. Na hráče, který posledních pět let bojoval spíš sám se sebou a svým tělem.

"Irituje mě, kolik lidí o mně pochybuje. Kdybych měl jmenovat jednu věc, která mě štve, bude to humbuk kolem všech těch zranění," prohlásil Owen. "Jasně, sotva zpochybním, že jsem měl v kariéře dost zranění, ale takových je. Za poslední dvě sezóny jsem odehrál 33, respektive 32 zápasů, přesto mě pořád považují za náchylného ke zraněním. Nechápu to," dodal devětadvacetiletý útočník, jemuž v červnu skončila v Newcastlu smlouva.

Reklama

Související témata: