Hlavní obsah

Tévez po přestupu kritizoval trenéra Manchesteru Alexe Fergusona

LONDÝN

Argentinský fotbalista Carlos Tévez se na tiskové konferenci po svém přestupu do Manchesteru City opřel do svého bývalého trenéra Alexe Fergusona z Manchesteru United. Ten s ním prý vůbec nekomunikoval a právě jeho chování je údajně hlavním důvodem, proč nakonec přešel do tábora městského rivala.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Trenér fotbalistů Manchesteru City Mark Hughes s novou posilou Carlosem Tévezem

Článek

"Alex mi nikdy nezavolal ani neposlal zprávu. Jedinkrát, kdy se mnou mluvil, bylo po podzimním zápase s AS Řím, kde se mnou diskutoval kvůli tomu, jestli pojedu na sraz argentinské reprezentace," uvedl Tévez na tiskové konferenci po podpisu pětileté smlouvy s Manchesterem City. "Nemyslím si, že je to chování, které by si zasloužil hráč, jenž hraje v klubu už dva roky.

Argentinec se neobává, že by kvůli přestupu do kádru rivala na sebe poštval fanoušky United. "Fanoušci to musí pochopit. Část mého srdce vždy bude patřit jim, vždy mě podporovali, i když jsem nehrál dobře. Je mi líto, že jsem je musel opustit, ale odešel jsem kvůli Fergusonovi a (předsedovi United) Davidu Gillovi, kteří neudělali nic pro to, aby mě udrželi," prohlásil.

Zároveň odmítl spekulace o tom, že hlavním důvodem změny dresu byl mnohem větší plat, než který mu nabízeli v United. "Peníze pro mě nikdy nehrály roli. Vždy jsem chtěl pouze trenéra, který o mě bude mít zájem, a dobré zázemí. To je pro mě to nejdůležitější," dodal.

Pětadvacetiletý útočník během dvou let v Manchesteru odehrál 98 zápasů a přestože často nastupoval až z lavičky, vstřelil 34 gólů. Podílel se tak na dvou ligových titulech i dvou účastech ve finále Ligy mistrů, z nichž to loňské skončilo pro Manchester ziskem trofeje.

Reklama