Hlavní obsah

Čech v přípravě prohnal britskou tenistku Keothavongovou

LONDÝN

Český fotbalový brankář Petr Čech při přípravě na novou sezónu zúročil zkušenosti s tenisem, které získal během dlouhodobého zranění hlavy. Se spoluhráči se zúčastnil charitativní akce organizace Right to Play podporující sport u dětí v rozvojových státech, v jejímž rámci si zahrál tenisový zápas s britskou ženskou jedničkou Anne Keothavongovou. Jednapadesáté hráčce světa byl podle britského tisku vyrovnaným soupeřem.

Článek

"Tenis jsem hrál, když jsem se dostával ze zranění hlavy," připomněl Čech své vážné zranění z října 2006, kdy mu v utkání s Readingem Stephen Hunt prorazil lebku. "První dva měsíce byl tenis jedinou činností, kterou jsem mohl dělat. Je to pro mě skvělý sport, protože pomáhá při koordinaci rukou a očí a je třeba rychlých nohou. Přesně to, co brankář potřebuje," dodal v rozhovoru pro britský deník Evening Standard.

Tenis prý využívá i během přípravy, protože díky tomu nemusí tak často běhat. "Běhání nemám moc rád. Během dovolené jsem proto raději chodil hrát tenis s přáteli. Vždy když mohu běhání nahradit tenisem, tak to neodmítnu," prozradil sedmadvacetiletý gólman.

Již před týdnem zahájil Čech přípravu na novou sezónu pod vedením nového kouče Carla Ancelottiho. Bývalého trenéra AC Milán si zatím nemůže vynachválit. "První týden s novým trenérem byl skvělý. Po dvou dnech jsme začali hrát různé hry, hodně pracovali s míčem a dělali jsme různá taktická cvičení," popsal návrat do tréninkového procesu. "Hry nám mají pomoci zlepšovat koncentraci a nasměrovat nás k jinému postupu myšlení. Všichni si to zatím užíváme. Je to sice nový trenér a nový styl, ale nikdo nemá problém se s tím srovnat," dodala česká brankářská jednička.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články