Hlavní obsah

Fabregas pěje ódy na Rosického a už se ho nemůže dočkat

Nejen čeští fotbaloví fanoušci se už nemohou dočkat, až uvidí na trávníku Tomáše Rosického v plné síle. Naposledy se nechal slyšet španělský spoluhráč Malého Mozarta z londýnského Arsenalu Cesc Fabregas, že už je dychtivý po Rosického návratu na fotbalový trávník. „Strávil jsem s ním spoustu času, a proto vím, jak se cítí,“ prozradil na webu Kanonýrů Fabregas.

Článek

„Ví co chce, a za sebe můžu říct, že jsem ještě neviděl nikoho fotbalu tak oddaného, takového profesionála, co se nikdy nevzdá,“ skláněl Rosickému komplimenty Fabregas. „Kdyby se něco podobného stalo mně, pravděpodobně bych nechtěl vůbec s nikým mluvit. Pořád bych z toho byl nesvůj a naštvaný,“ dodal na adresu Rosického, který byl nominován na sobotní přípravný zápas s Barnetem.

Rosický odehrál poslední mistrovský zápas v dresu Arsenalu loni v lednu. Od té doby ho trápilo zranění podkolenní šlachy, kvůli čemuž se také podrobil dvěma operacím. Už na jaře letošního roku se zdálo, že osmadvacetiletý středopolař ohlásí svůj návrat na trávník. To se ovšem nestalo, neboť Rosického zbrzdily problémy s třísly, které byly podle doktorů zaviněné dlouho herní absencí.

„Tomáš je ale neuvěřitelný. Od nové sezóny pak má být trenérovi plně k dispozici, tak doufejme, že nám pomůže a že se i díky němu zdokonalíme,“ přeje si Fabregas. „On je typem hráče, se kterým se vám hraje velice dobře. A jako kluk je Tomáš výjimečný. Takové zranění si nezasloužil, ale já věřím, že se vrátí ještě silnější,“ myslí si dvaadvacetiletý záložník.

Jeden z nejlepších na světě

„Přeji mu všechno nejlepší, stejně tak jako každý v Arsenalu, protože ho tady všichni milují,“ rozplýval se talentovaný Španěl. „Je mi ho moc líto, ale to mu říkat nemusím. Je mým nejlepším kamarádem v týmu a jedním z nejlepších přátel vůbec,“ přiznal mnohonásobný španělský reprezentant.

Na klubovém webu Fabregas hodnotí Rosického jako jednoho z nejzkušenějších v týmu a věří, že má bývalý sparťan Kanonýrům stále co nabídnout. „Mužstvu toho může dát opravdu hodně. Má spoustu zkušeností, hodně toho už vyhrál, je pokorný a pracuje pro tým,“ pokračoval ve své ódě na Rosického rodák z Vilassar de Mar.

„Po technické stránce je jeden z nejlepších na světě, a po té fyzické si myslím, že bude silný, protože trénoval hodně tvrdě. Jsem opravdu šťastný, neboť už má být brzy zpátky, a já se nemůžu dočkat, až ho uvidím hrát zase na hřišti,“ přiznal na závěr Fabregas. Možná se tak stane už v sobotu...

Reklama

Související témata: