Hlavní obsah

Čech: Terry je Chelsea oddaný, zůstane naším kapitánem i nadále

Jsou to všechno fámy. To zní z tábora Chelsea ohledně případného přestupu Johna Terryho do Manchesteru City. O středního obránce se jako každé přestupové období zajímají ostatní kluby, Terryho spoluhráči i kouč Carlo Ancelotti jsou však přesvědčeni, že rodák z Londýna na Stamford Bridge zůstane.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Čech (vpravo) se spoluhráčem z Chelsea Johnem Terrym

Článek

Už v loňském roce chtěl osmadvacetiletého stopera získat konkurenční Manchester United. Letos se svou nabídkou přispěchal městský konkurent Rudých ďáblů Manchester City, který za Terryho nabízel až 30 miliónů liber (asi 908 miliónů korun). „Stejně jako v minulé sezóně jsme jim dali najevo, že na tohle téma si s nimi nemáme co říci. Nabídku jsme odmítli, John není na prodej,“ odpověděli majitelé Chelsea.

Podobně reagoval i kouč Ancelotti, který již dříve řekl, že i on hodlá Terrymu svěřit kapitánskou pásku. Italský trenér dále uvedl, že obránce je ikonou klubu. Přesto se k celé situaci ještě jednou vyjádřil. „Jsem si jistý, že zůstane v Chelsea. Jsem si stoprocentně jistý. Terry má v Chelsea ještě tři roky kontrakt,“ řekl The Sun kouč, který přišel do londýnského týmu po loňské sezóně.

Odchod opory zadních řad si nepřejí ani Terryho spoluhráči. „Terry je naším kapitánem stejně jako před třemi měsíci, před pěti měsíci, před rokem či před pěti lety. Nevidím žádný rozdíl,“ vyprávěl český brankář Petr Čech. „Ani se ho na to (případný odchod z Chelsea) nemusím ptát, protože vidím, jak je klubu oddaný,“ dodal gólman.

Podle útočníka Salomona Kaloua prý Terry nad nabídkami vůbec neuvažuje. „Terry se nezaobírá žádnými fámami. Celá situace ho nechává klidným,“ řekl Kalou.

Reklama

Související témata: