Hlavní obsah

Rosický se vrátil, aby s Arsenalem vyhrál Ligu mistrů a Premier League

Milan VlčekSport.cz

Rok a půl trvalo českému fotbalovému záložníkovi Tomáši Rosickému, než se dostal z vleklého zranění a vrátil se na trávník. V sobotu si geniální středopolař vychutnal opojný pocit ostrého zápasu na půdě Barnetu ze čtvrté ligy a coby kapitán dirigoval hru Kanonýrů po celý první poločas. Přípravný zápas Arsenal dovedl jen k remíze 2:2. „Jsem šťastný, že jsem zpět,“ řekl po utkání Rosický.

Článek

„Bylo skvělé zahrát si zápas po tak dlouhé době,“ řekl chvíli po konečném hvizdu klubové televizi Rosický. „To, že jsem byl kapitán, mou radost jen umocnilo a přivítání fanoušků bylo také báječné,“ těšilo českého reprezentanta. „Potřebuji takovéto zápasy. Věřím, že se můžu hodně zlepšit, a proto musím ještě moc odtrénovat,“ poznamenal Rosický.

„Věřím, že se fanouškům ukážu v daleko lepším světle,“ pokračoval bývalý hráč pražské Sparty a Borussie Dortmund. „A jaké máme s týmem ambice? Takové jako každou sezónu. Samozřejmě vyhrát Champions League a Premier League,“ ubezpečil fandy londýnského Arsenalu Rosický.

S číslem sedm a kapitánskou páskou na levé ruce Rosický od začátku utkání na půdě Barnetu ze čtvrté anglické ligy ukazoval, jak moc se na návrat na fotbalový trávník těšil. Své spoluhráče zásoboval jednou přihrávkou za druhou a po deseti minutách utkání se dokonce objevil sám v gólové akci. Na brankáře Barnetu ovšem nevyzrál.

Na branku se netrefil

Pět minut před odchodem do šaten se osmadvacetiletý záložník dostal do další zajímavé šance, ale jeho jediná střela mezi tři tyče domácí branky cestu nenašla. A tak se prosadili jiní.

Ve 43. minutě si dobře za obranu naběhl Aršavin, jenž otevřel skóre zápasu. Kanonýři se ovšem neradovali z vedení dlouho, neboť hned vzápětí domácí vyrovnali. Když ve druhé půli spadlo na obou stranách ještě po jednom gólu, rozešly se oba celky po remíze 2:2. Rosický odehrál v dresu Arsenalu jen první poločas.

Reklama

Související témata: