Hlavní obsah

Owen rozhodl gólem svůj první zápas za Manchester

KUALA LUMPUR

Bývalý nejlepší fotbalista Evropy Michael Owen vstřelil na turné po Asii vítězný gól hned v prvním utkání za Manchester United. Díky své letní překvapivé posile v sobotu porazili úřadující angličtí mistři v Kuala Lumpuru 3:2 domácí malajskou reprezentaci.

Článek

Manchester měl původně po zápase odcestovat do indonéské Jakarty k dalšímu duelu plánovanému na pondělí, kvůli pátečním teroristickým útokům však svou cestu zrušil. Při atentátech na dva luxusní hotely v Jakartě, v jednom z nichž měla výprava United bydlet, zahynulo osm lidí a 55 bylo zraněno. Manchester tak zůstane v Malajsii a v pondělí si zápas s místním národním týmem zopakuje.

"Jsem rád za výsledek a za výkon. Byl to typický gól Michaela Owena. Byl první, kdo zareagoval, a zakončil tak, jak byste od něj čekali," pochválil trenér Alex Ferguson útočníka, jenž jako náhradník vstřelil rozhodující branku pět minut před koncem. Další dvě trefy anglického týmu zaznamenali v první půlhodině Wayne Rooney a Portugalec Nani.

Owen dostal v Manchesteru číslo sedm po Cristianu Ronaldovi, které v minulosti nosili také slavní George Best, Bryan Robson, Eric Cantona či David Beckham. "Tohle číslo dříve patřilo hodně kvalitním hráčům, což je pro Michaela výzva," dodal Ferguson.

Reklama

Související témata: