Hlavní obsah

Wenger pálí do vlastních řad: Za odchod Adebayora můžete vy, fanoušci

Hněv a slabá podpora fanoušků mohou podle francouzského kouče Arsenalu Londýn Arséna Wengera za to, že za sebou fotbalový útočník Emmanuel Adebayor zavřel brány Emirates Stadium nadobro. V sobotu totiž reprezentant Toga podepsal pětiletý kontrakt s Manchesterem City. „V novém působišti ještě ukáže, jakým skvělým hráčem je,“ nepochybuje o hráčových kvalitách Wenger.

Článek

Wenger si v komentářích k odchodu Adebayora od Kanonýrů servítky nebral a přímo označil fanoušky londýnského celku za důvod předčasného odchodu pětadvacetiletého forvarda z týmu. „Ztratili jsme skvělého hráče, do budoucna mu přejeme všechno nejlepší,“ řekl pro Mail on Sunday Wenger.

Adebayor ukončil své působení na Emirates stadium po třech letech, když v dresu Kanonýrů odehrál 104 utkání, v nichž se radoval z šestačtyřiceti vstřelených branek. V Manchesteru City se tak připojil k velkým letním nákupům, které do desátého celku uplynulého ročníku Premier League přivály například Carlose Teveze nebo Roque Santa Cruzeho.

„V minulé sezóně toho Emmanuel pro nás udělal hrozně moc, a nemyslím si, že se mu za to od fanoušků dostalo náležité podpory,“ řekl od plic zkušený kouč na lavičce Arsenalu. „Mě samotného to trápilo a jistě to muselo mít negativní vliv i na něj,“ pokračoval Wenger.

Nedostatek sebevědomí

Podle kouče Kanonýrů může hněv fanoušků vůči Adebayorovi pramenit z minulého léta, kdy se nahlas mluvilo o hráčových námluvách s fotbalovými giganty milánským AC a Barcelonou. „Myslím, že se chtěl v uplynulé sezoně hodně prosadit, ale nenašel tolik sebevědomí jako v tom předchozím ročníku,“ poznamenal Wenger.

„Přesto zůstává skvělým hráčem. Věřte mi, znovu to ukáže v Manchesteru City,“ varuje s předstihem soupeře ambiciózního mužstva Wenger. „Velké týmy ztrácejí velké hráče. Milán přišel o Kaká a taky jde dál. V Arsenalu jsme i my přicházeli o kvalitní hráče, ale vždy se drželi špičky ligy,“ připomněl na závěr zkušený Francouz.

Reklama

Související témata: