Hlavní obsah

Ferguson si rýpl do rivala, Manchester City označil za malý tým

LONDÝN

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson si rýpnul do městského rivala. Podle kouče anglického šampiona tým City byl, je a bude malým klubem. A to navzdory tomu, že je City je považováno za nejbohatší klub světa a za posily utratilo v posledních týdnech 80 milionů liber.

Článek

"To je prostě City. Jediné, co umí, je mluvit o Manchesteru United a nedokážou s tím přestat," citoval Fergusona server BBC. "Je to prostě malý klub s ubohou mentalitou. Žijí v přesvědčení, že když nám sebrali Carlose Téveze, tak nás porazili. To je prostě ubohé," připomněl nedávný odchod argentinského útočníka.

Kromě Téveze koupilo City útočníky Emmanuela Adebayora z Arsenalu a Roqueho Santa Cruze z Blackburnu, záložníka Garetha Barryho z Aston Villy za celkem 80 milionů liber. Díky majitelům ze Spojených arabských emirátů je navíc považováno za nejbohatší klub světa.

Podle Fergusona ale byl pro Adebayora tým City až poslední volbou. Reprezentant Toga totiž prý nejprve nabízel své služby United a Chelsea. "On nebo jeho agent nám volal a to stejné udělal i Chelsea. Strašně moc toužil po tom, aby hrál za nás nebo v Chelsea," prohlásil Ferguson.

Reklama

Související témata: