Hlavní obsah

Rosický znovu nenastoupil za Arsenal v přípravě

SZOMBATHELY

Fotbalista Tomáš Rosický se podruhé za sebou neobjevil v kádru Arsenalu v přípravném utkání. Poté, co minulý týden v úterý nenastoupil do zápasu s rakouským SC Columbia, ho trenér Arséne Wenger dnes překvapivě neposadil ani na lavičku v utkání na hřišti maďarského celku Szombathelyi Haládas. Žádné informace o případné komplikaci s Rosického návratem po 18 měsících zranění nejsou známy.

Článek

Arsenal i bez Rosického maďarského soupeře snadno přehrál a zvítězil 5:0. Dvěma góly se o to postarali útočníci Bendtner a Eduardo, který se podobně jako Rosický naplno vrací do sestavy po vážných zdravotních problémech se zlomenou nohou. Skóre uzavřel z penalty Van Persie. Kromě kapitána české reprezentace chyběli například i hráči obvyklé základní sestavy Fábregas, Clichy a Walcott.

Rosický, který se od ledna minulého roku potýkal s problémy s podkolenní šlachou a třísly, se objevil v sestavě Arsenalu poprvé po roce a půl 18. července, kdy odehrál první poločas proti týmu čtvrté anglické ligy Barnetu. Po zápase prohlásil, že ho již nic neomezovalo a že je naplno připraven pro další průběh předsezónní přípravy.

Pak se však neobjevil v zápase na rakouském soustředění. Trenér Wenger to vysvětlil tím, že nechce Rosického návrat uspěchat, ale že ho postaví proti Haládasu. Dnes však zůstal Rosický znovu mimo zápasovou sestavu. A to přesto, že Arsenal na svých internetových stránkách použil v upoutávce na zápas právě fotku českého záložníka, který je nyní mezi fanoušky jedním z nejsledovanějších hráčů "Kanonýrů".

Arsenal o případných zdravotních komplikací Rosického mlčí a hráč nemá dovoleno komunikovat s médii. Napoví tak zřejmě až další přípravné zápasy. Ve středu se Arsenal představí na hřišti německého Hannoveru. O víkendu se na stadionu Arsenalu uskuteční Emirates Cup, v jehož průběhu se londýnský celek utká s Atlétikem Madrid a Glasgow Rangers.

Reklama

Související témata: