Hlavní obsah

Jsem fit a těším se na víkendový Emirates Cup, vzkazuje Rosický

Tomáš Rosický se po problémech s podkolenní šlachou a třísly vrátil k fotbalu po dlouhých osmnácti měsících a ačkoliv v přípravě londýnského Arsenalu odehrál zatím pouze jediný ze čtyř přípravných zápasů, není prý důvod k panice. Český záložník na svých oficiálních internetových stránkách prozradil, že má od trenéra Wengera slíbenou šanci hrát na víkendovém Emirates Cupu v Londýně.

Článek

"Myslel jsem si, že potom poločase přípravného zápasu na hřišti Barnet FC - cítil jsem se po něm dobře - toho odehraju víc. Ale v zápasech proti amatérům SC Columbia Floridsdorf ve Vídni (7:1) a Maďarům z týmu Haladás Szombathely (5:0), jsem seděl s ostatními na tribuně. Cítil jsem se i na středeční zápas v Hannoveru, ale kouč rozhodl, že já stejně jako například Gaël Clichy dostaneme šanci až o víkendu na turnaji Emirates Cup," píše Tomáš Rosický www.rosickytomas.com.

Na druhou stranu si myslí, že mu pauza při přípravných zápasech může pomoci se ještě lépe připravit na důležitější zápasy. A už samotné soustředění Arsenalu je prý pořádně náročné. "Dostal jsem teď pořádně do těla jako už dlouho ne. On je přece jen trochu rozdíl, když člověk po osmnáctiměsíční pauze od fotbalu - i když je zdravý - trénuje sám nebo v malé skupince a potom deset dní s celým mančaftem na plné obrátky," přiznal.

"Na soustředění v Bad Waltersdorfu to byl takový ten obvyklý kolotoč v letní přípravě. Intenzivní trénink, málo zápasů, víc nácviků. Všechno mě bolelo, čtyři dny jsem nemohl pořádně běhat. Byli jsme tak unavení, že jsme neměli náladu ani na žádnou zábavu. Ono jí tam ostatně ani moc nebylo. To víte, hotel v rakouských lázních, kde polovinu léčby tvoří klid," přiblížil poslední pobyt Arsenalu.

"Ale mám pocit, že se konečně dostávám do běžného fotbalového provozního stavu. Začínal jsem během těch svých zdravotních lapálií s přípravou několikrát, ale nikdy jsem se nedostal takhle daleko. Jsem fit, a to je nejdůležitější. Po Emirates Cupu nás čeká generálka o týden později v sobotu proti Valencii. Držte mi palce," vzkazuje Rosický svým fanouškům.

Rosický, který se od ledna minulého roku potýkal s problémy s podkolenní šlachou a třísly, se v sestavě Arsenalu objevil poprvé po roce a půl 18. července, kdy odehrál první poločas proti týmu čtvrté anglické ligy Barnetu. Další herní zátěží má být turnaj Emirates Cup, kde se o víkendu domácí Arsenal utká s Atlétikem Madrid a Glasgow Rangers.

Reklama

Související témata: