Hlavní obsah

Čechova "noční můra" Reading málem porazil Chelsea

LONDÝN

Fotbalový brankář Petr Čech opět potvrdil, že Reading není jeho oblíbeným soupeřem. Před třemi lety mu v souboji s tímto týmem prorazil lebku záložník Stephen Hunt, tentokrát v brance Chelsea dvakrát inkasoval a londýnský tým až v závěru přípravného duelu s druholigovým soupeřem zachránil alespoň remízu 2:2.

Foto: Darren Staples, Reuters

Brankář fotbalové Chelsea Petr Čech

Článek

Čech nedával najevo, že by si na hřišti připomínal tři roky starou srážku s Huntovým kolenem, a do soubojů chodil na sto procent. Možná i proto, že irský důrazný záložník nenastoupil stejně jako český záložník Marek Matějovský, který si léčí problémy s tříslem.

Za inkasované góly Čech nemohl, spíše se mohl zlobit na své obránce. Při prvním zásahu Kabeho vyrobil fatální chybu při zpracování Ashley Cole. Útočník domácích pak čelil jen Čechovi, kterého obešel a střílel do odkryté branky. Při druhém gólu spoluhráči zaclonili Čechovi výhled při přímém kopu z hranice pokutového území. Exekutor Davies toho dokázal v závěru poločasu využít a střelou po zemi k tyči nedal brankáři šanci.

Chelsea se probudila až v závěru, když už na hřišti nebyl Čech, který v 76. minutě přepustil místo náhradníkovi Turnbullovi. Minutu před koncem snížil Kalou a následně vyrovnal na konečných 2:2 stoper Alex.

Chelsea poprvé v přípravě nevyhrála. Předtím na americkém turné postupně zdolala Seattle Sounders, Inter Milán, AC Milán i CF América.

Reklama

Související témata: