Hlavní obsah

Ancelotti se prý naučil svou trenérskou filozofii při výrobě sýra

LONDÝN

Kouč fotbalistů Chelsea Carlo Ancelotti prozradil, že svou trenérskou filozofii získal již v mládí, kdy pomáhal otci s výrobou sýra. Pokud prý se chce dosáhnout s týmem úspěchů, je třeba tomu dát čas a dlouhou přípravu, podobně jako když zraje sýr, nechal se slyšet bývalý kouč AC Milán, s kterým získal dvě prvenství v Lize mistrů.

Foto: Marco Bucco, Reuters

Trenér Carlo Ancelotti

Článek

"Můj otec byl farmář a já mu pomáhal. Dojil jsem krávy a řezal stromy a větve," vzpomínal Ancelotti v rozhovoru pro deník Sunday Mirror. "Nejdůležitější věcí ale bylo produkovat mléko, z kterého jsme dělali parmazán. U toho jsem se naučil trpělivosti. Kdo chce dělat parmazán, musí čekat nejméně rok, než je vše připraveno na to, aby mohl sýr vzniknout. Jeden rok zasadíš a za další rok nebo dva sklidíš," vysvětlil.

Stejně to podle padesátiletého kouče chodí i ve fotbale. "To je moje filozofie i pro fotbal a nejen pro něj, ale i pro celý můj život. Trpělivost se vyplácí. Není třeba se strachovat o výsledek. Pokud jste vše udělali správně, pak výsledek přijde. Jen je třeba počkat, až vše uzraje," dodal kouč, který v Chelsea vede mimo jiné českého gólmana Petra Čecha.

Reklama