Hlavní obsah

Kováče chtějí vedle West Hamu i Blackburn, Hull a Fenerbahce

LONDÝN

Český fotbalista Radoslav Kováč je blízko návratu do anglické Premier League. West Ham, kde na jaře hostoval ze Spartaku Moskva, totiž je blízko dohodě s ruským celkem o dalším půlročním zapůjčení českého reprezentanta. Podle britského tisku existuje i možnost přestupu.

Článek

Situaci komplikuje pouze zájem dalších týmů. O služby defenzivního záložníka nebo stopera usilují i Blackburn, Hull a také turecké Fenerbahce.

Kováč během jara odehrál za West Ham osm ligových a jeden pohárový zápas a vstřelil jeden gól. Trenér Gianfranco Zola s ním byl spokojený, ale nakonec neuplatnil opci ve výši čtyř miliónů eur (asi 102 miliónů korun), protože se mu tato suma zdála příliš vysoká. Nyní se však k jednání se Spartakem vrátil.

West Hamu se totiž ve středečním přípravném utkání s Tottenhamem zranila posila pro střed pole Luis Boa Morte a podle odhadů bude s přetrženými kolenními vazy chybět až do konce roku. Již dříve se zranil další střední záložník Scott Parker. Zola by proto rád přivedl do týmu Kováče, který by se s blížícím startem sezony nemusel dlouho adaptovat.

Reklama

Související témata: