Hlavní obsah

Wenger potvrdil Rosického zranění, prý nejde o větší problém

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger potvrdil, že Tomáš Rosický utrpěl při tréninku svalové zranění, kvůli kterému bude mimo hru zřejmě až šest týdnů. Přijde tak i o důležitý kvalifikační zápas české reprezentace na Slovensku. Podle Wengera se však jedná o lehčí svalový problém. I proto věří, že se tvořivý záložník brzy zapojí zpět do hry a stane se oporou Arsenalu v nové sezoně.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Trenér Arsenalu Arsene Wenger

Článek

Rosický, který se vrátil po 18 měsících problémů s podkolenní šlachou, se zranil při středečním tréninku. Ovšem problémy se stehenním svalem měl bývalý hráč Sparty a Borussie Dortmund údajně již během červencového soustředění v Rakousku, kde ho kvůli tomu Wenger nepostavil do tří přípravných utkání.

"Mohl by chybět až šest týdnů. Ale není to nic vážného. Podobná zranění se musí čekat, když se vracíte do hry po dlouhých 18 měsících," cituje Wengera server Sky Sports News. "Je to znepokojující, protože se v přípravě ukázal velmi dobře. Proto je těžké připustit, že nám bude v úvodu sezony chybět kvůli svalovému zranění," přiznal.

Wenger i přes zdravotní komplikace věří, že Rosický zvládne zbytek sezony a stane se oporou Arsenalu. "Ještě před šesti týdny jsem si nebyl jistý, jak silní se po zraněních vrátí Eduardo a Rosický. Přípravu měli ale velmi dobrou. Věřím, že oba budou hrát důležitou roli v našem týmu v příští sezoně," dodal Wenger.

Reklama