Hlavní obsah

Fotbalista Kováč přestoupil ze Spartaku Moskva do West Hamu

LONDÝN

Český fotbalista Radoslav Kováč přestoupil ze Spartaku Moskva do West Hamu. S anglickým klubem, kde devětadvacetiletý záložník na jaře hostoval, podepsal v pondělí tříletou smlouvu. Transfer ČTK potvrdil Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje. Podle Koláře se třicetinásobný český reprezentant hned přesune do Londýna a v úterý ráno už ho ve staronovém působišti čeká první trénink.

Článek

Kováč během jara odehrál za West Ham osm ligových a jeden pohárový zápas a vstřelil jeden gól. Trenér Gianfranco Zola s ním byl spokojený, ale nakonec neuplatnil opci ve výši čtyř milionů eur (asi 103 milionů korun), protože se mu tato suma zdála příliš vysoká. Nakonec se však kluby na transferu dohodly a přestupní částka údajně činí tři miliony eur.

Český středopolař by měl v týmu West Hamu nahradit Luise Boa Morteho, který se zranil v přípravě a podle odhadů bude s přetrženými kolenními vazy chybět až do konce roku. Již dříve se zranil další střední záložník Scott Parker.

Kromě West Hamu měl o Kováče, který může hrát defenzivního záložníka nebo stopera, zájem také Blackburn, Hull a Fenerbahce Istanbul.

Reklama

Související témata: