Hlavní obsah

Manchester United prohrál s nováčkem, Liverpool uspěl

Fotbalisté Manchesteru United, obhájci mistrovského titulu, prohráli ve druhém kole Premier League s nováčkem Burnley 0:1. Naopak Liverpool po úvodním zaváhání porazil Stoke přesvědčivě 4:0.

Článek

Burnley se na domácím stadiónu Turf Moor představilo v nejvyšší soutěži poprvé po 33 letech a dokonce i proti stejnému soupeři. Tehdy však United vyhráli 1:0 a rozhodli tak o sestupu domácího týmu.

Za symbolickou pomstou ve středu Burnley nasměrovala Blakeova střela z voleje a skvělý výkon brankáře Briana Jensena. Ten se vyznamenal zejména ve 44. minutě, kdy po Blakeově faulu na Patrice Evru nařídil sudí penaltu. K ní se postavil záložník United Michael Carrick, jeho střelu však Jensen zlikvidoval.

V závěru utkání měli ještě šance Ryan Giggs a střídající Dimitar Berbatov, Burnley však cenné vítězství udrželo.

Liverpool po úvodní prohře s Tottenhamem vstoupil do utkání se Stoke mnohem lépe a už ve čtvrté minutě šel do vedení po trefě Torrese. Na konci úvodní půle se ještě prosadil Johnson. O výhře 4:0 rozhodli ve druhé půli svými zásahy ještě Kuijt a N'Gog.

Tottenham přestřílel Hull

Rozjetý Tottenham si po vítězství nad Liverpoolem připsal další výhru. Tentokrát přestřílel Hull 5:1. Hattrick vstřelil Jermain Defoe, jednou se z gólu radovala také posila Peter Crouch.

Birmingham si zajistil tři body v souboji s Portsmouthem v nastaveném čase. Jedinou branku zápasu vstřelil z pokutového kopu McFadden.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:
Birmingham - Portsmouth 1:0 (90.+2 McFadden z pen.), Burnley - Manchester United 1:0 (19. Blake), Hull - Tottenham 1:5 (25. S. Hunt - 10., 45., a 90.+4 Defoe, 14. Palacios, 78. Keane), Liverpool - Stoke 4:0 (4. Torres, 45. Johnson, 78. Kuijt, 90.+1 N'Gog).

Reklama

Související témata: