Hlavní obsah

Arsenal a Manchester United uštědřily svým soupeřům debakl

PRAHA

Fotbalisté londýnského Arsenalu jsou v anglické Premier League k nezastavení a i ve svém druhém utkání v nejvyšší soutěži slaví vysokou výhru. Na úvodní vítězství 6:1 v Evertonu tentokrát Kanonýři navázali sobotní výhrou 4:1 proti Portsmouthu. Debaklem skončilo i utkání Wiganu s Manchesterem United. Rudí ďáblové deklasovali domácí dokonce 5:0.

Článek

Kanonýři šli do vedení v 18. minutě, když si Eduardo na levé straně hřiště obhodil mladého Wilsona, poslal míč po zemi pod sebe Diabymu, a ten nekompromisně zavěsil do hostující brány. Smrtící úder Arsenalu přišel na Emirates stadium o chvíli později.

Fabregas po získání míče na půli hřiště vyslal po pravé straně Eboueho. Ten ihned ve vápně přihrávkou po zemi našel Diabyho, který se ani podruhé tváří v tvář Jamesovi v bráně hostí nemýlil a zvyšoval již na 2:0. A další útoky Kanonýrů do rozhozené obrany Pompey pokračovaly. Hosté však utkání na chvíli zdramatizovali. To když se v 38. minutě trefil Kaboul. Góly domácího Gallase a Ramseyho ve druhé půli nakonec znamenaly vysokou výhru Kanonýrů 4:1.

Ještě větším brankovým rozdílem skončilo utkání na půdě Wiganu, kde řádili Rudí ďáblové. Obhájci titulu sice první poločas mlčeli, ovšem pět gólů z druhé půle znamenalo jasný debakl domácích a další tři body pro Manchester United. Za ten si v utkání připsal svůj stý gól v dresu Rudých ďáblů Wayne Rooney.

Městští rivalové United Manchester City ani ve druhém zápase neinkasovali. Ambiciózní celek tentokrát doma slavil po nejtěsnější výhře 1:0 nad nováčkem Wolverhamptonem. Stejným výsledkem skončil i duel Hullu s Boltonem. Sunderland porazil Blackburn 2:1 a bez branek skončilo utkání mezi Birminhamem a Stokem.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:
Arsenal - Portsmouth 4:1 (18. a 22. Diaby, 51. Gallas, 69. Ramsey - 37. Kaboul), Birmingham - Stoke 0:0, Hull - Bolton 1:0 (61. Ghilas), Manchester City - Wolverhampton 1:0 (17. Adebayor), Sunderland - Blackburn 2:1 (32. a 53. Jones - 21. Givet), Wigan - Manchester United 0:5 (55. a 65. Rooney, 57. Berbatov, 85. Owen, 90.+2 Nani).

Reklama

Související témata: