Hlavní obsah

Chelsea a Tottenham si připsaly výhru, dál zůstávají stoprocentní

PRAHA

Fotbalisté Tottenhamu vyhráli i třetí zápas v nové sezóně anglické Premier League a v tabulce se vyhoupli na první místo. Kohouti otočili zápas na hřišti West Hamu a vyhráli 2:1. Stoprocentní bilanci si udržela i Chelsea, která veze tři body za výhru 2:0 na půdě Fulhamu. Nováček z Burnley si připsal další výhru, když zdolal 1:0 Everton.

Foto: David Gray, Reuters

Fotbalisté Tottenhamu se radují z branky - ilustrační foto

Článek

První půlhodina příliš pohledného fotbalu nenabídla, pak ale přišly dvě nadějné příležitosti Kohoutů. Ve 30. minutě si na Modričův přímý kop naskočil Ledley King a jeho hlavička orazítkovala břevno. O dvě minuty později se v pokutovém území dostal k zakončení Modrič, zamířil ovšem těsně vedle levé tyče.

Do druhého poločasu nastoupil West Ham aktivně a brzy se dočkal vedoucího gólu. Dlouhý výkop brankáře Greena přiťukl Jimenez hlavou ke Carltonu Coleovi, který nechytatelnou dělovkou z dvaceti metrů nedal Cudicinimu šanci. Radost z vedení ovšem domácím vydržela necelých pět minut. Autor branky Cole hledal přihrávkou zpátky své stopery tak nešťastně, že vyslal do úniku Jermaina Defoea, který tvrdou ranou doprostřed branky srovnal.

V sedmdesáté minutě mohli jít Kladiváři znovu do vedení, gólman Cudicini ale Jimenezovu hlavičku na brankové čáře reflexivně vyrazil. O osm minut později udeřilo na druhé straně. Aaron Lennon vyslal z rohu šestnáctky křížnou střelu a přestože si na ni Green konečky prstů sáhl, brance nezabránil. To už byl na hřišti v dresu domácích posila ze Spartaku Moskva Radoslav Kováč, který minutu před Lennonovou trefou vystřídal Jimeneze. O chvíli později mohl přidat třetí gól Crouch, jeho dorážku ale Green s námahou vyrazil na roh.

Burnley si připsalo další výhru

Fotbalisté Burnley si po cenné středeční výhře nad obhájcem titulu Manchesterem United připsali další tři body, když na domácím stadiónu zdolali Everton. Jedinou branku zápasu vstřelil ve 35. minutě Elliott. Everton, který v týdnu v Evropské lize rozstřílel olomouckou Sigmu, byl sice střelecky aktivnější, vyrovnat se mu ale proti nováčkovi soutěže nepovedlo. I proto, že Saha v 74. minutě zahodil pokutový kop.

Chelsea s Čechem v brance vyhrála ve Fulhamu

<span>Chelsea, za kterou odchytal celý zápas Petr Čech, dokráčela k pohodové výhře 2:0 na hřišti Fulhamu. Vedoucí branku obstaral po spolupráci s Anelkou Didier Drogba, pro kterého to byla již třetí branka v sezóně. Po změně stran si oba útočníci spolupráci vyměnili a Anelka uzavřel na konečných 2:0 pro favorita.</span>

<tbody><tr class="invert"><td>Anglická fotbalová Premier League, 3. kolo: </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>West Ham - Tottenham 1:2</strong> (49. C. Cole - 54. Defoe, 79. Lennon), <strong>Burnley - Everton 1:0</strong> (35. Elliott), <strong>Fulham - Chelsea 0:2</strong> (39. Drogba, 76. Anelka).</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: