Hlavní obsah

Fotbalisté Liverpoolu podruhé prohráli a ztrácejí

LONDÝN/PRAHA

Mizerný start v novém ročníku Premier League zažívají fotbalisté Liverpoolu. Zatímco v minulé sezóně prohráli jen dvakrát, teď už mají stejný počet porážek na svém kontě po třech zápasech. V pondělí nestačili svěřenci trenéra Beníteze na Aston Villu, která si z Anfield Road odvezla výhru 3:1. Napravila tak překvapivou úvodní porážku s Wiganem.

Foto: Phil Noble, Reuters

Zklamaný kapitán Liverpoolu Steven Gerrard - ilustrační foto.

Článek

Už po půlminutě mohl udeřit Benayoun, nadýchaný oblouček Torrese hlavou usměrnil těsně vedle pravé tyče Friedelovy branky. Ta odolala i v 9. minutě po závaru, v němž nedokázali dorazit míč do sítě Gerrard, Torres ani Benayoun.

Ve 34. minutě nešťastně tečoval přímý kop Ashleyho Younga liverpoolský Lucas a hosté překvapivě vedli. Přestože se do té doby k ohrožení branky Reiny nedostali. Navíc v nastavení první půle si na roh naskočil Curtis Davies a hlavou zvýšil.

V 59. minutě mohl snížit Kuijt, ale hlavičkou trefil jen tyč. Lépe se vedlo po čtvrthodině Fernandu Torresovi, který pohotově proměnil nezištnou přihrávku Insuy. Liverpool neprohrál s Aston Villou od září 2001 šestnáct zápasů v řadě a soupeře nadále svíral.

Dvě minuty po Torresově gólu ale domácí kapitán Gerrard zbytečně v šestnáctce fauloval Reo-Cokera a Ashley Young s přehledem proměnil pokutový kop. V závěru už jen slovenský stoper Škrtel, který se zotavil se zranění čelisti, dostal žlutou kartu.

Premier League, 3. kolo:
Liverpool - Aston Villa 1:3 (72. Torres - 34. Lucas vlastní, 45. Davies, 75. A. Young z penalty).

Reklama