Hlavní obsah

Manchester porazil Arsenal, Chelsea a Tottenham dál kralují Premier League

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United porazili na Old Trafford ve šlágru 4. kola Premier League Arsenal 2:1. O vítězství obhájce trofeje rozhodl vlastní gól Diabyho. Hráči Chelsea a Tottenhamu i ve svém čtvrtém utkání uspěli a i nadále vládnou anglické nejvyšší soutěži. Chelsea si poradila s Burnley, Tottenham porazil Birmingham. Tři body získal také Liverpool, který porazil Bolton 3:2.

Článek

Na Old Trafford šli jako první do vedení hosté. Ve 40. minutě napřáhl z dvaceti metrů Aršavin a jeho prudká rána, na kterou si brankář Manchesteru Ben Foster sáhl, skončila v bráně. Vyrovnání se diváci dočkali v 59. minutě. O minutu předtím totiž střet brankáře Arsenalu Manuela Almunii a útočníka Waynea Rooneyho ohodnotil sudí jako nedovolený a nařídil pokutový kop. Ten proměnil sám postižený Rooney, jenž vstřelil ve čtvrtém ligovém utkání čtvrtý gól.

Rozhodnutí přišlo v 64. minutě. Po centru Giggse se snažil míč odhlavičkovat Abou Diaby, balón však skončil v síti za překvapeným Almuniou. Kanonýři se vrhli do útoku. Nejblíže k vyrovnání byl Van Persie, jeho střela ze standardní situace skončila na břevně.

Tomáš Rosický se oproti původním zprávám trenéra Arsenalu Arséna Wengera v nominaci na utkání proti Manchesteru United neobjevil.

Chelsea přesvědčivě porazila Burnley 

Dobývání branky Burnley, kterému se ve 2. kole překvapivě podařilo porazit obhájce trofeje Manchester United, trvalo na Stamford Bridge celý první poločas. Až na jeho konci, ve 45. minutě, se prosadil po přihrávce Didiera Drogby z pravé strany nejlepší střelec minulé sezóny Nicolas Anelka.

Hned dvě minuty po zahájení druhého poločasu se Blues radovali znovu. První ze svých dvou brankových asistencí si připsal Frank Lampard, který posadil přesný centr na hlavu Michaela Ballacka, jenž střelou do protipohybu brankáře Jensena zvýšil vedení domácích.

V 52. minutě už to bylo 3:0. Lampard vyslal obloučkem do pokutového území obránce Ashley Colea, který rozvlnil síť Burnley potřetí.

Petr Čech udržel druhé čisté konto v řadě a již 252 minut neinkasoval. V utkání proti Burnley však žádné nebezpečné situaci čelit nemusel.

Tottenham zvítězil brankou v nastavení

Nejpříjemnějšímu překvapení nového ročníku Premier League Tottenamu trvalo 72. minut, než rozradostnil vlastní fanoušky na White Hart Lane v duelu proti Birminghamu. O první branku zápasu se hlavou postarala nová posila Kohoutů Peter Crouch, který v 50. minutě vystřídal Luku Modriče.

Už o tři minuty později bylo ale vyrovnáno. Cristian Benitez dohrál zdánlivě ztracený míč v trestném území soupeře, vyrušil spolupráci obránce Huttona a gólmana Cudiciniho, čehož využil Lee Bowyer a uklidil míč do odkryté brány. Domácí se však přeci jenom dočkali vítězství. V páté minutě nastavení totiž napřáhl Aaron Lennon a zařídil tři body pro Spurs.

Livrpool otočil zápas v Boltonu

Liverpool se představil v Boltonu a od 33. minuty prohrával. Domácí zahrávali rohový kop, míč se dostal k osamocenému Kevinu Daviesovi, před kterým zela zcela prázdná brána. Vicemistrovi minulého ročníku Premier League se podařilo vyrovnat ještě do konce prvního poločasu, když se ve 41. minutě prezentoval nádhernou střelou levačkou obránce Glen Johnson.

Liverpoolu se nevydařil začátek druhé půle. Už ve 47. minutě totiž podruhé v utkání prohrával. Postaral se o to izraelský záložník Tamir Cohen. Svěřencům Rafaela Beníteze se však naskytla příležitost otočit průběh zápasu v 54. minutě, v níž byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí Sean Davis. Přesilovku Liverpool využil poprvé dvě minuty po vyloučení. Po Kuijtově sklepnutí ze vzduchu se prosadil Fernando Torres. Zisk tří bodů pro Liverpool zařídil Steven Gerrard, který v 83. minutě střelou z patnácti metrů rozvlnil síť Boltonu potřetí.

V dalších zápasech Blackburn remizoval s West Hamem bez branek, Wolverhampton s Hullem 1:1 a Stoke porazil Sunderland 1:0.

Premier League, 4. kolo:
Chelsea - Burnley 3:0 (45. Anelka, 47. Ballack, 52. A. Cole), Blackburn - West Ham 0:0, Bolton - Liverpool 2:3 (33. K. Davies, 47. Cohen - 41. Johnson, 56. Torres, 83. Gerrard), Stoke - Sunderland 1:0 (43. Kitson), Tottenham - Birmingham 2:1 (72. Crouch, 90.+5 Lennon - 75. Bowyer), Wolverhampton - Hull 1:1 (46. Stearman - 3. Geovanni), Manchester United - Arsenal 2:1 (59. Rooney z pen., 64. vl. Diaby - 40. Aršavin).

Reklama

Související témata: