Hlavní obsah

Bednář je jako nová posila, říká kouč West Bromwiche

BIRMINGHAM

Fotbalista Roman Bednář sice hraje za West Bromwich již dva roky, přesto je prý nyní pro klub jako nová posila. Uvedl to trenér Roberto Di Matteo poté, co český útočník ve svém druhém utkání po tříměsíčním trestu za drogovou aféru a prvním startu v základní sestavě zařídil dvěma góly remízu 2:2 na hřišti Sheffieldu United.

Článek

"Je pro nás jako nová posila. Pracoval velmi tvrdě na svém návratu a pro nás je to jen dobře. Je skvělé mít ho zpátky," uvedl Di Matteo na klubovém webu. "Čekal jsem, že se bude rozjíždět pomaleji, protože dlouho nehrál, ale on dá hned dva góly. To je fantazie," dodal kouč druholigového týmu.

Radost z branek měl především Bednář, který se musel obejít bez fotbalu od 17. května, kdy byl suspendován poté, co ho bulvární deník přistihl při nákupu kokainu a marihuany. "Je těžké vysvětlit, jak se teď cítím. Jsem velmi rád, že mohu být znovu na hřišti a dávat góly. Nemám zkrátka slov, jsem velmi vděčný," prohlásil Bednář. "Těší mě, že mi fanoušci i klub dali druhou šanci a že jim to takto mohu splácet," dodal.

Bednáře pouze mrzelo, že ani jeho dva góly nestačily na výhru. "Je vždy těžké se smířit s tím, že dáte dva góly a stejně to je málo. Všichni jsem zklamaní výsledkem. Na druhou stranu ale můžeme být rádi, že jsme neprohráli," řekl Bednář, kterého jinak těší vstup do sezony. Po pěti kolech vede West Bromwich tabulku s jedenácti body za tři výhry a dvě remízy. "Je až neuvěřitelné, jak dobře jsme začali. Když budeme pokračovat v takových výsledcích a budeme vyhrávat především doma, tak by to mohlo být dobré," věří v rychlý návrat do Premier League.

Nyní chce co nejrychleji zapomenout na tříměsíční martýrium. "Snad to už je to za mnou. Nejhorší bylo, že jsem si to způsobil sám vlastní chybou. Nemůžete se omlouvat, když si za to můžete sám. I když vím, že se tomu možná někdo bude smát, tak si opravdu nemyslím, že bych byl špatný člověk. Pouze jsem udělal, co jsem udělal. Teď se budu snažit dokázat, že to byla jen hloupá chyba," dodal.

Reklama