Hlavní obsah

Arsenal uzavřel dlouhodobé kontrakty s Bendtnerem a Denilsonem

Vedení Arsenalu podepsalo nové dlouhodobé smlouvy se záložníkem Denilsonem a útočníkem Nicklasem Bendtnerem. Podrobnosti kontraktů jedenadvacetiletých fotbalistů nebyly zveřejněny.

Článek

Brazilec Denilson, jež do týmu přišel v roce 2006 ze Sao Paula, se v minulé sezóně napevno prosadil do základní sestavy a v průběhu celého ročníku nasbíral nejvíce startů ze všech hráčů Arsenalu. Zasáhl do všech 36 zápasů anglické ligy a v celkem 51 utkáních v sezóně dal tři góly.

"Denilsonův přínos byl naprosto jedinečný. Jeho pracovitost byla výjimečná. Mít v týmu hráče, o nichž víte, že v tak náročné soutěži budou dávat do hry vše až do poslední minuty, je velmi cenné," řekl dnes trenér Arséne Wenger pro klubový web.

Dánský reprezentant Bendtner se stal v uplynulé sezóně nejlepším střelcem mezi hráči Premier League do 21 let. V 27 startech zaznamenal 15 branek. Na svém reprezentačním kontě má 27 utkání a osm gólů.

"Nicklas mě během minulé sezóny zaujal svou ctižádostí a odhodlaností. Je na něm vidět, jak moc chce uspět na nejvyšší úrovni a s týmem něco vyhrát. Vstřelil několik důležitých gólů, ale není to jen o nich," řekl Wenger.

Reklama

Související témata: