Hlavní obsah

Fotbalista Dwight Yorke ukončil kariéru, stane se trenérem

LONDÝN

Bývalý útočník Manchesteru United Dwight Yorke ukončil v sedmatřiceti letech hráčskou kariéru. Trinidadský fotbalista byl na konci minulé sezÓny propuštěn ze Sunderlandu a nyní oznámil, že další angažmá už hledat nebude. Ve fotbale chce zůstat a jednou by se rád stal koučem anglické reprezentace. Prozatím bude asistentem trenéra národního mužstva Trinidadu.

Článek

"Je načase pověsit kopačky na hřebík. Jsem sice stále ve skvělé kondici, ale nemládnu. Doufám, že si mě lidé zapamatují jako hráče, který hrál jak nejlépe uměl a s úsměvem na tváři," prohlásil Yorke.

Nejznámější fotbalista z karibské země v kariéře odehrál 480 utkání, v nichž si připsal 147 branek. Nejvíce trofejí nasbíral během čtyřletého angažmá v Manchesteru. S "Rudými ďábly" se radoval ze tří ligových vítězství v řadě a v roce 1999 i z triumfu v Lize mistrů.

"Jsem opravdu šťastlivec, kluk z malého ostrůvku, který dostal šanci splnit si sen a zvednout nad hlavu nejdůležitější trofeje na světě a být kapitánem reprezentace při našem prvním startu na mistrovství světa," připomněl Yorke poslední šampionát v Německu, kde Trinidad skončil ve skupině.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články