Hlavní obsah

Mutu nemá na miliónovou pokutu a chce se sejít s Abramovičem

FLORENCIE

Rumunský útočník Adrian Mutu se chce sejít s majitelem Chelsea Romanem Abramovičem, aby mu osobně vysvětlil, že nemůže londýnskému klubu zaplatit rekordní pokutu ve výši 17,17 miliónu eur (téměř 440 miliónů korun).

Článek

Mezinárodní fotbalová federace FIFA mu loni nařídila se takto vyrovnat s Chelsea za to, že v roce 2004 v klubu předčasně skončil kvůli užívání kokainu. Rumunský fotbalista se proti verdiktu odvolal, ale sportovní arbitráž v Lausanne nedávno vysokou pokutu potvrdila.

"Já prostě ty peníze nemám. Předložím Chelsea návrh a zkusím se domluvit s Abramovičem, ale nebude to jednoduché," citovala Mutua italská média.

"I kdybych od začátku kariéry neutratil ani cent, stejně bych takovou sumu dohromady nedal," uvedl střelec italské Fiorentiny, která se mu snaží pomoci a nabídla se, že jednání s Abramovičem zprostředkuje.

Mutu si údajně vydělá ročně 3,5 miliónu eur, takže na pokutu by měl střádat zhruba pět let. "Vynasnažíme se, abychom tu záležitost vyřešili. Doufám, že se dohodneme, když i Chelsea tvrdí, že nestojí o to, aby Adrian dostal distanc," řekl hráčův agent Victor Becali. "Snad se slitují a celé se to samo vyřeší," dodal.

Mutu přišel do Chelsea v roce 2003 z Parmy jako velká posila přibližně za 20 miliónů eur (tehdy asi 600 miliónů korun), ovšem v jejím dresu neodehrál ani celou sezónu. Údajně kvůli osobním problémům začal užívat drogy a disciplinární komise anglické ligy mu za to zastavila činnost na sedm měsíců. Chelsea následně hráče propustila.

Reklama