Hlavní obsah

Rosický se při návratu do sestavy Arsenalu uvedl gólem

LONDÝN

Český fotbalista Tomáš Rosický poprvé od loňského ledna odehrál soutěžní zápas za Arsenal a hned se uvedl gólem. Záložník, jehož dlouhou pauzu zavinilo zranění podkolenní šlachy, dnes nastoupil na hřiště v 53. minutě a v závěru pouze zmírnil prohru 2:4 s Manchesterem City.

Článek

Rosického vyslal do zakončení povedeným "dloubáčkem" Fábregas a brzy devětadvacetiletý středopolař zblízka zkušeně prostřelil vyběhnuvšího brankáře Givena.

Rosický, jenž ve středu při návratu do reprezentačního dresu pomohl k výhře nad San Marinem, v sobotu navíc po několika minutách na hřišti přihrál Van Persiemu na vyrovnávací branku. Domácí si však rozhodující náskok vybudovali během vydařené desetiminutovky v závěru zápasu, kdy zaskočenému londýnskému celku nasázeli tři branku. Mezi střelce City se zapsal i bývalý útočník Arsenalu Adebayor, který svůj padesátý gól v Premier League běžel slavit k fanouškům "Kanonýrů".

Chelsea vyhrála i v pátém ligovém zápase v sezoně. Vítězství 2:1 na hřišti Stoke, které senzačně vedlo, zachránil až ve čtvrté minutě nastaveného času francouzský záložník Malouda. Skóre otevřel ve 33. minutě nikým nehlídaný domácí stoper Faye, který po vysokém míči přesnou hlavičkou potrestal z hranice velkého vápna nejisté vyběhnutí Petra Čecha. Senegalský kapitán domácích ale v nastavení první půle zaváhal při souboji s Drogbou a nejlepší střelec "Blues" vyrovnal svým čtvrtým zásahem v sezoně.

Rozhodující ránu zasadil londýnský klub domácích znovu v nastavení. V jednom z mnoha závarů před brankou Stoke rozhodl přesnou ranou k tyči Malouda. "Hrnčíři" dopadli podobně jako v minulé sezoně, kdy na stadionu Stamford Bridge přišli o všechny body až v závěrečných minutách.

První body v sezoně ztratil Tottenham, který doma prohrál 1:3 s Manchesterem United. "Kohouty" poslal na White Hart Lane do vedení už ve 48. sekundě útočník Defoe, který se pátým gólem posunul do čela tabulky střelců. Další branky ale stříleli už jen fotbalisté úřadujícího mistra. Už do poločasu otočili skóre záložníci Giggs a Anderson, v 78. minutě zpečetil čtvrté ligové vítězství "Rudých ďáblů" Rooney a vyrovnal se pátou trefou v sezoně Defoeovi.

Liverpool především díky hattricku izraelského středopolaře Benajuna deklasoval 4:0 nováčka Burnley. To čeká i po pátém kole na body ze hřiště soupeře. Liverpool rozhodl zápas už v první půli, kdy se poprvé v sezoně trefili Benajun a Kuit.

Souboj dvou nejhorších celků tabulky mezi domácím Portsmouthem a Boltonem skončil lépe pro hosty, kteří si po výhře 3:2 připsali první body. "Pompeys" zůstávají jediným celkem s nulou na kontě.

Anglická fotbalová liga - 5. kolo:
Blackburn - Wolverhampton 3:1 (19. Diouf, 56. Roberts, 64. Dunn - 88. Maierhofer), Liverpool - Burnley 4:0 (27., 41. a 61. Benajun, 41. Kuijt), Manchester City - Arsenal 4:2 (20. vlastní Almunia, 74. Bellamy, 80. Adebayor, 84. Wright-Phillips - 63. Van Persie, 88. Rosický), Portsmouth - Bolton 2:3 (25. Kaboul, 63. Boateng - 13. Cohen, 41. Taylor z pen., 89. Cahill), Stoke - Chelsea 1:2 (33. Diagne-Faye - 45.+3 Drogba, 90.+4 Malouda), Sunderland - Hull 4:1 (13. z pen. a 66. Bent, 49. Reid, 75. vlastní Zayatte - 44. Zayatte), Wigan - West Ham United 1:0 (56. Rodallega), Tottenham - Manchester United 1:3 (1. Defoe - 25. Giggs, 41. Anderson, 78. Rooney).

Reklama

Související témata: